Prix Blù Jean-Marc Roberts

Voor de zesde editie van de Prix Blù  Jean-Marc Roberts, werd dit jaar de roman ‘L’Homme Qui Danse’ van Victor Jestin die door de juryleden geselecteerd.

Vignobles & Signatures is partner sinds de eerste editie in 2017 van de Blù Jean-Marc Roberts Prijs, een prijs die inmiddels meetelt op de literaire kalender. Het woord “Signatures” is de natuurlijke link: creaties van wijnmakers voor creaties van auteurs.

De uitstekende wijnen en sterke dranken van de 17 domeinen van de Club, die de hele avond werden geserveerd, werden opnieuw unaniem gewaardeerd door de gasten en maakten talrijke uitwisselingen en nieuwe contacten mogelijk! Aan de winnaar werd een magnum Drappier Champagne overhandigd.

De Blù-prijs heeft tot doel een auteur te begeleiden en zijn of haar werk bekend te maken bij het grote publiek. De prijs, waarde 7.000 euro, werd half september uitgereikt aan een Franstalige auteur die reeds gepubliceerd heeft, maar niet meer dan drie romans.

Dit jaar bestond de jury uit de schrijvers Philippe Claudel van de Académie Goncourt, Brigitte Giraud, Justine Lévy, Erik Orsenna van de Académie Française, Capucine Ruat (uitgever), Sandrine Treiner (directeur van France Culture), auteur-componist Didier Barbelivien, literair columnist Squirelito, 2021-winnaar Mathieu Palain en boekhandelaar Alain Bélier.