Restaurant Argan in nieuw jasje & perfecte symbiose met de natuur

Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels presenteert het geheel nieuwe concept van restaurant Argan. Een bekwame mix van decoratieve elementen die opgaan in de omgeving, van soepele overgangen en verschillende ruimten die elkaar aanvullen, van een open keuken en van een centrale bar waar het gezellig is op elk moment van de dag.

Dit alles onder het oplettend oog van Adrien Clauwaert die zich als Executive Chef-kok ten doel heeft gesteld een smakelijke keuken te bieden die ruim plaats geeft aan groenten en eenvoudige producten. Een perfecte combinatie die van restaurant Argan een authentieke plek maakt midden in de natuur en de heerlijke boslucht, voor een ontspannen en smakelijke pauze.

Het idee leek zo vanzelfsprekend, maar moest nog wel worden vormgegeven: het esthetische en architecturale concept moest worden herzien, restaurant Argan moest worden geïntegreerd met zijn omgeving, over het licht en de manier waarop het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat binnenvalt moest worden nagedacht, en van elke ruimte moest een stimulerend interieur worden gemaakt dat evolueert naarmate de dag vordert en naargelang de kleuren die elk seizoen te bieden heeft.

Gelegen in het Zoniënwoud kan het niet anders of het thema draait om harmonie met de natuur. Het meubilair met nieuwe, originele elementen is hoofdzakelijk gemaakt van hout. Wanneer u goed om u heen kijkt, treft u een gestructureerde tekening van een blad op een muur of ingelegd in een decoratief element, terwijl natuurlijke materialen zoals steen het interieur helemaal afmaken. De drie af te huren salons zijn met diezelfde visie ontworpen en zijn gelegen naast het restaurant voor een ultieme ervaring in kleine groepen.

De sierlijke open keuken, eveneens gerealiseerd met edele materialen zoals graniet, vormt een ware synergie met het tegenoverliggende gedeelte van het restaurant, van waaruit de gasten die hier tafelen een mooi zicht hebben op zowel de bereiding van de gerechten als de bedrijvigheid in de keuken.

De bar is een goed excuus voor het nippen aan een heerlijke cocktail en het proeven van ter plekke gesneden gerookte ham, gevarieerde borrelhapjes of een selectie van vis, vlees of groenten om te delen.

De keuken is de hele dag geopend en evolueert naargelang de dag verstrijkt. De menukaart, die gebaseerd is op de smaak van de producten en niet op een combinatie van overdreven veel voedingsmiddelen, biedt onder andere een op de bakplaat gegrilde halloumikaas met diverse soorten paprika, geroosterde bloemkool met gezouten Polders-boter, sesamcrème, gerookte kaas uit Beersel met citroen, geroosterde gemarineerde inktvis, huisgemaakte loempia’s en een mooie schotel met Ardenner ham. En niet te vergeten de risotto met seizoengroenten en de gebraden canettefilet met honing uit eigen bijenkorven.

Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels is een 4-sterren Hotel & Resort met een hedendaags design dat gelegen is midden in het Zoniënwoud en op slechts 15 km van het centrum van Brussel. Dit hotel biedt schitterende vergezichten over het bos en stelt zijn gasten 264 kamers en suites ter beschikking, alsmede een restaurant in perfecte symbiose met de omringende natuur, een elegante brasserie met gerechten die bereid worden met seizoenproducten, 2 bars en een loungeterras. Inzake uw vrijetijdsbesteding biedt het hotel een somptueuze Spa Cinq Mondes van 800 m², uniek in België, tennisbanen (buiten) en een wellnesscentrum met binnenzwembad, sauna, hamam, fitnesszaal en lesruimten. Bezoek www.dolcelahulpe.com/nl