Schuimwijnen uit de Elzas: een uitstekende keuze voor tijdens de feestdagen

Een knallende kurk, klinkende glazen, een sprankelend wijntje. De ‘Crémant d’Alsace’ zet de toon! Deze klassieker uit de Elzas staat bekend om zijn subtiele, geraffineerde smaak. Blanc, Rosé of Blanc de Noirs, met zijn elegante bubbels en subtiele aroma’s herken je deze wijn uit de duizend. De Crémant d’Alsace wordt op ambachtelijke wijze verbouwd en heeft een bijzondere, originele persoonlijkheid met onmiskenbare eigenschappen. De schuimwijnen uit de Elzas zullen het doen knallen tijdens de feestdagen. Deze frisse, moderne wijnen pairen uitstekend bij elk feestmenu, van de aperitiefhapjes tot het dessert. Een topper voor iedere feestelijke aangelegenheid!

” Dat Belgen gek zijn op bubbels is niet nieuw. De kerstdagen staan voor de deur en dan zijn de schuimwijnen uit de Elzas onze absolute favoriet. Met hun aantrekkelijke prijskaartje kan het kersfeest al helemaal niet meer stuk! Ongetwijfeld de reden waarom in België, Frankrijk buiten beschouwing gelaten, de meeste Crémant d’Alsace wordt geconsumeerd.

Een wijn die niet moet onderdoen voor de groten! Deze geraffineerde, elegante wijn wordt vandaag bij de allerbeste gerekend; in Frankrijk is het, na Champagne, de populairste AOC-schuimwijn. Het is een wijn met een uiterst rijk bouquet, resultaat van de bijzondere manier waarop de Crémants worden verbouwd. Wijnstokken die rijpen op aan het zonlicht blootgestelde hellingen, gunstige bodems, … stuk voor stuk voordelen die deze cuvées hun uitzonderlijke smaak bezorgen. Cuvées met een authentieke persoonlijkheid die door enthousiaste families wijnbouwers worden verbouwd en na vroegtijdig oogsten, een proces dat nog steeds manueel gebeurt, op traditionele wijze en op kleine schaal worden verkregen.

Een topper voor al uw feesthapjes en –menus. Met zijn grote aanpassingsvermogen pairt de Crémant d’Alsace uitstekend bij een brede waaier aan gerechten en is hij een absolute topper voor tijdens de feestdagen! Zijn elegante bubbels zijn een heus aromatisch genot voor de smaakpapillen, van begin tot eind van uw feestmaaltijd. De perfecte smaakmaker voor momenten van samenzijn met het hele gezin of vrienden rond de feesttafel, bij een tussendoortje of een aperitief. Kortom: een topper voor alle momenten van gezellig samenzijn en delen.

Tijdens het degusteren van deze wijn, springen zijn elegante bubbels meteen in het oog. De Crémant d’Alsace heeft in zijn neus toetsen van wit fruit, perzik of abrikoos en noten van droog fruit, witte bloemen of brioche. En frisse, fruitige en elegante schuimwijn met krachtige body. Bij voorkeur gekoeld (zonder ijs) te degusteren. Een wijntje dat je met plezier zult (her)ontdekken.

Evenwichtige cuvée : De Crémant d’Alsace verwierf in 1976 zijn AOC-status en kan verkregen worden uit één druivenras of uit een harmonieuze assemblage waarbij ieder druivenras de wijn van een subtiele, essentiële toets voorziet. De witte schuimwijnen worden grotendeels van de Pinot Blanc gemaakt, soms in combinatie met de Riesling die zorgt voor sterke, fruitige toetsen, de Pinot Gris die de wijn zijn vol karakter geeft, de Pinot Noir die zorgt voor de nodige body of de Chardonnay, waaraan deze wijn zijn elegante, lichte smaak te danken heeft. De Rosé schuimwijnen worden dan weer verkregen uit de Pinot Noir, die we eveneens terugvinden in de Blancs de Noirs.

Wolfberger, Crémant d’Alsace Brut

Mix van pinot blanc en noir, combineert frisheid, body en souplesse. Intens, levendig en fruitig, met hints van perzik en abrikoos en een mooie balans van smaken. 10,79 € bij Cora

Wolfberger, Crémant d’Alsace Chardonnay

Mousserende witte klassewijn. Rijk, krachtig en delicaat. Ideaal als aperitief en begeleider van aperosnacks. 9,99 € bij Colruyt

Caves de Bennwihr, Crémant d’Alsace Brut

Op basis van Pinot Blanc en Auxerrois. Krachtig en vol. 6,66 € bij Colruyt

Ziegler, Crémant d’Alsace

Brut réserve Op basis van Pinot Blanc en Auxerrois. Bloemige toetsen. 10,49 € bij Delhaize

www.alsacewijnen.nl