Seizoen 2 van ‘Belgium Loves Bordeaux’ op Njam!

Dominique Persoone en Andy De Brouwer op culinaire roadtrip door de wijnstreek van Bordeaux.

België houdt van Bordeaux. En die liefde is helemaal wederzijds! Dat bewijzen sommelier Andy De Brouwer en chef Dominique Persoone in het nieuwe programma ‘Belgium Loves Bordeaux’. De heren gaan op verkenning in deze prachtige wijnstreek en laten ons heerlijke combinaties ontdekken van Bordeauxwijnen en de Belgische gastronomie maar dan herwerkt met typische ingrediënten uit de Bordeaux. Het programma wordt tot 29 november uitgezonden op njam!, RTBF La Une, La Deux en ABXplore.

‘Belgium Loves Bordeaux’ staat garant voor een stukje gezellige televisie over Bordeauxwijnen en uitzonderlijke ontmoetingen met producenten uit de regio.

De mooie match tussen België en Bordeaux wordt meer dan ooit duidelijk bij de bezoeken van Andy aan maar liefst zes verschillende châteaux, waaronder L’Hêtre van de Vlaamse familie Thienpont. Samen met vele andere Belgen hebben zij hun hart verloren aan de wijnstreek van Bordeaux.

Chef Dominique bereidt in elke aflevering een Belgische klassieker met lokale topingrediënten. Hij tilt zijn gerecht telkens naar een hoger niveau met een verrassende Bordelese touch. Verwacht je aan een selectie van uitstekende, eigentijdse Bordeauxwijnen en een geslaagde foodpairing.

Van ‘Belgium Loves Bordeaux’ worden zes afleveringen van 20 minuten uitgezonden, waarbij steevast de enorme diversiteit en de betaalbaarheid van Bordeauxwijnen in de verf worden gezet. Thema’s van de verschillende afleveringen:

1. Behoud van de biodiversiteit : Château Anthonic, AOC Moulis-en-Médoc – Brusselse wafels en Chocoladesaus

2. Biodynamie : Château de la Dauphine, AOC Fronsac – Balletjes in tomatensaus

3. Jong & Belgisch : L’Hêtre, AOC Castillon Côtes de Bordeaux – Vlaamse stoverij

4. Frisse wijnen : Château Vilatte, AOC Bordeaux Blanc – Kaaskroketten

5. Frisse witte wijnen : Château tour de Mirambeau, AOC Entre-Deux-Mers – Totjespap

6. Girlpower : Château Simon, L’Empreinte, AOC Graves – Steak tartaar

Het nieuwe programma ‘Belgium Loves Bordeaux’ wordt tot 29 november uitgezonden op njam!. Meerdere uitzendingen per dag om 9.45 uur, 12.45 uur en 22.45 uur. Elke zaterdag een nieuwe aflevering.