Simone a Soif – de eerste hydrolade verovert Vlaanderen

Lokaal, artisanaal, biologisch en korte-ketenproduct. De dorst lessen met bloemen, groenten & fruit?  Dat is  wat Simone a Soif!  nu ook in Vlaanderen  doet. Met een productie van ruim 70.000 liter in 2017, verovert  Simone a Soif! nu ook stilaan Vlaanderen.  De 100% natuurlijke, biologische en suikerarme hydrolade biedt nét dat beetje meer fun dan een glas mineraalwater.  Zowel de betere voedingszaak als Bio-Planet zijn uitgesproken fan van de subtiele dorstlesser.

Wat is een hydrolade?

Hydrolade is een alternatief voor chemische frisdrank of zoete sapjes. Op ieder gewenst moment van de dag is de hydrolade geschikt. Het is een drank die bestaat uit water, plantenstoom (hydrolaat) en echte seizoensvruchten en -groenten, zónder concentraten. Dat is waarom de kleur en de smaak van fles tot fles kunnen verschillen. Hydrolatie ontstaat door de distillatie van planten tot waterdamp.

Waarom Simone a Soif!?

De keuze voor de merknaam ontstond bij toeval, de Brusselse oprichtster Agnès Bonford vroeg tijdens het experimenteren met smaken, haar buurvrouw Simone om hulp. Het 80-jarige omaatje stapte met een stralend gezicht naar binnen en Agnès zag alles om haar heen waar de nieuwe drank voor stond: genie¬ten van het leven, zonder zorgen en zonder franjes. Simone had zo’n dorst dat nóg voor Agnès kon vertellen welke smaak ze voor zich had, het glas al leegdronken had. Simone’s dorst was gelest en Simone a Soif! geboren.

Fruits, plants & no bullshit!

De nieuwe drank is puur natuur. Er wordt niets extra’s toegevoegd. Geen suiker, geen zoetstoffen en al helemaal geen bewaarmiddelen, kleuradditieven of aroma’s, zelfs niet de zogenaamd ‘natuurlijke’.

Simone a Soif! respecteert de mens én de natuur. Om hun ecologische voetstap te minimaliseren werken ze daarom alleen met lokale producten. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk hydrolade produceren, zolang de oogst en kwaliteit het toelaat. Hierdoor komt het weleens voor dat sommige smaken niet het hele jaar door beschikbaar zijn.

Zoenen van seizoenen

Momenteel bestaat het assortiment van Simone a Soif! uit vier smaken. Alle flesjes bevatten 330 ml  en slechts 12 tot 18 kcal per 100 ml. Er zijn ook flessen van 1 liter te verkrijgen.simoneasoif-1-vrouw

Komkommer & munt: De meest caloriearme hydrolade in het assortiment. Bestaat uit water, appel, komkommer, munt, rozemarijn en citroen. De munt geeft de drank extra frisheid. De productie loopt van april t/m augustus. Consumentenprijs 2 Euro.

Aardbei & melisse: bestaat uit water, appel, aardbei, melisse, es, wilde peen en citroen. Melisse staat bekend om zijn rustgevende werking en smaakt en ruikt naar citroenen. De productie loopt van begin mei t/m juli. Consumentenprijs 2 Euro.

Appel & geranium: deze variant is het seizoen door het langst beschikbaar. Bestaat uit water, appel, geranium en citroen. De geraniums zorgen voor een rozengeur en een zoetzure afdronk. De productie loopt van september t/m juni. Consumentenprijs 2 Euro.

Peer & strobloem: dit is de meest zoete variant en bestaat uit water, peer, strobloem en rozemarijn. De productie loopt van september t/m januari. Consumentenprijs 2 Euro.

De distributie van Simone a Soif! loopt via diverse natuurwinkels  en de betere voedingszaken in België en Bio-Planet.

Simone a Soif! wil op een natuurlijke, milieu- en mensvriendelijke manier een gezond en suikervrij drankje aanbieden. Agnès Bonfond en haar team laten zien dat lekker en gezond prima hand-in-hand gaan. Zij bieden met de nieuwe hydrolade een totaal nieuwe drank op de Belgische limonademarkt. Bij manier van spreken dan want zeg niet zomaar de zoveelste limonade maar een hydrolade.