Bio-Planet opent eerste winkel in een stadscentrum

Nieuwe Bio-Planet aan MAS wordt one-stop-supermarkt met grootste bio-aanbod in een stad

 

De Bio-Planet-keten van Colruyt Group opent op 4 mei de deuren van haar eerste supermarkt in het centrum van een stad. Met de komst van Bio-Planet naar de buurt rond het MAS beschikt centrum Antwerpen over een volwaardige bio-supermarkt in de stad met een volledig dagvers bio-aanbod en het breedste assortiment aan diverse bio- en ecologische producten. Bio-Planet bereikt hiermee  actieve stedelingen op zoek naar gezonde en duurzame keuzes in hun buurt.  Deze doelgroep werd immers nog niet rechtstreeks bediend met de 27 Bio-Planet-winkels die zich vandaag buiten de stadskernen bevinden.

Bio-Planet mikt met deze supermarkt zowel op klanten die grotere weekboodschappen doen als op consumenten die frequent kleinere hoeveelheden aankopen. Het assortiment van de winkel bestaat uit meer dan 6.000 referenties bio- en ecologische producten zoals in de andere Bio-Planet-filialen buiten de stad. Dit is ongeveer 10 keer meer dan het bio-aanbod binnen de klassieke supermarkten. Om het winkelcomfort en mobiliteit voor elk type consument te optimaliseren, zijn er parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen en motoren.

“Mensen raken steeds meer bewust van het belang van een evenwichtige levenswijze. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Op dit vlak willen wij de klant inspireren en begeleiden. Voortaan bereiken we met Bio-Planet in Wilrijk en de nieuwe supermarkt aan het MAS beter ons publiek in het Zuiden én het Noorden van de stad,” aldus Jo Ghilain, business unit manager van Bio-Planet.

Dagverse marktbeleving in stadscentrum

Centraal in de supermarkt staat het dagverse bio-assortiment van groenten en fruit, brood, vegetarische voeding, vlees, charcuterie en kaas. Om de beleving van dit dagverse aanbod en de grote diversiteit aan bio- en ecologische producten nog te versterken, zet Bio-Planet in op een continue vernieuwing van het assortiment. Zo worden consumenten uitgenodigd om nieuwe smaken en producten te ontdekken.

“Onze nieuwe winkel aan het MAS is voor Bio-Planet een belangrijke nieuwe stap naar een aanwezigheid in het centrum van een stad. Wij kijken intussen uit naar andere geschikte locaties. Het vinden van de juiste ligging, oppervlakte en duurzame gebouwen in het stadscentrum is een uitdaging. Wij mikken op de opening van 3 nieuwe winkels per jaar, zowel in steden als in de nabijheid ervan,” besluit Jo Ghilain.

De eerste Bio-Planet in de stad opent de deuren op 4 mei en is gelegen aan de Oude Leeuwenrui 32-36 – 2000 Antwerpen, tegenover het Felix pakhuis. De winkel is open van maandag tot zaterdag van 9 tot 19u30u. En op vrijdag tot 20u.