Single malt Scotch whisky Mortlach ‘The Beast of Dufftown!’

Exclusief verkrijgbaar in 3 variëteiten: Rare Old, 18-Year Old en 25-Year Old!

 

Diageo, de grootste producent en verdeler van gedistilleerde dranken, bieren en wijnen, lanceert de luxe single malt Scotch whisky “Mortlach” ook wel gekend als ‘The Beast of Dufftown’ op de Belgische markt. Mortlach is een ‘best bewaard geheim’ onder whiskykenners waarvan tot op heden eerder slechts beperkte hoeveelheden in omloop waren die meteen werden opgekocht door liefhebbers. Na decennia als single malt gebruikt te zijn in een aantal van ’s werelds beste Schotse whisky blends, krijgt Mortlach nu een eigen plekje om als een aparte en hoogwaardige luxe single malt te schitteren. Mortlach is in onze contreien verkrijgbaar in drie variëteiten: ‘Rare Old’, 18-Year Old en 25-Year Old.

Zowel de buitengewoon aparte smaak als de rijkdom en de authenticiteit van het Mortlach erfgoed onderscheiden deze whisky van andere whisky’s. De geschiedenis van Mortlach gaat bijna 200 jaar terug en belichaamt de stoutmoedige visie van zijn ondernemende stichters, de Schotse burgerlijk ingenieur George Cowie en zijn zoon, Dr. Alexander Cowie. Net als andere gelijkgestemde Victoriaanse ‘scheppers’ van dat gouden tijdperk, liggen zij ten grondslag aan het creëren van het unieke en verbazingwekkend complexe proces van de 2.81-distillatie die karakteristiek is voor de rijkelijk gearomatiseerde whisky die we vandaag kennen.

Mortlach: voortaan het privilege van alle whisky liefhebbers

Liefhebbers en kenners moet het als muziek in de oren klinken dat Mortlach, een van de beste single malts die in Schotland worden gemaakt, bijgenaamd ‘The Beast of Dufftown’, vanaf nu op onze markt beschikbaar zal zijn!

In een reactie op de lancering zegt Global Brand Ambassador voor Mortlach en Schotse whisky-expert Georgie Bell: “Met de lancering van deze drie nieuwe variëteiten, elk mooi krachtig en complex op hun eigen manier, kan Mortlach eindelijk zijn rechtmatige positie innemen als een van de beste premium single malts ter wereld en kunnen niet alleen een handjevol bevoorrechte kenners ervan genieten. Voor ieder met een passie voor de allerbeste Schotse whisky’s, zou Mortlach een ereplaats moeten krijgen in de eigen bar thuis.”

Mortlach whisky: drie variëteiten

Rare Old: Sterkte: 43,4% alcoholpercentage:

Deze lichte, heldere amberkleurige whisky toont een complexe en voortvarende Mortlach met het exquise evenwicht tussen zoetheid en droogheid waarvoor de distilleerderij beroemd is. Een prachtig gestructureerde en goed uitgebalanceerde whisky met fruitige en bloemige toetsen die uw zintuigen openstelt voor een rijke, complexe, energieke smaak en een aangenaam droge afdronk.

18 Year Old: Sterkte: 43.4% alcoholpercentage

Bezit dezelfde kleureigenschappen en is bovendien elegant parelend. 18 Year Old is een zeer meeslepende, lekkere en opwekkende Mortlach. Voor wie zijn whisky het liefst robuust heeft, kan het best puur gedronken worden. Verbazingwekkend complex van begin tot eind en gekenmerkt door een fijn samenspel van vlezige tonen, moutige zoetheid en evenwichtige zuren.

25 Year Old: biedt net als de twee vorige een sterkte van 43,4% alcoholpercentage

Een mooie diepe amberkleur en goede viscositeit ontwikkelt in de neus een geurig en krachtig aroma. Deze rijkgeschakeerde Mortlach, vol kracht, komt meteen binnen met een intrigerende mix van elegantie en macht. Complex van begin tot eind en buitengewoon smakelijk: een stevige en vierkante borrel met een hoge complexiteit mengt de aroma’s van geroosterde kruiden en een bijna dierlijke intensiteit met vele lagen decadente zoetheid.

Speciale fles: Geïnspireerd door de gouden eeuw van de techniek waarin de drank werd geboren, wordt Mortlach gepresenteerd in een opvallende en iconische eigentijdse fles, die zowel over strakke lijnen beschikt alsook over een ruime, op een karaf lijkende hals die ontworpen is om de fijne whisky te beschermen en beter tot zijn recht te laten komen.

De nieuwe Mortlach-variëteiten zijn voortaan bij diverse Belgische speciaalzaken verkrijgbaar tegen de volgende consumentenadviesprijzen: Rare Old (50 cl): 70 euro – 18 Year Old (50 cl): 240 euro – 25 Year Old (50 cl): 768 euro

“We zijn ontzettend opgetogen dat we Mortlach in België op de markt kunnen brengen. Met zijn rijke erfgoed, unieke distillatieproces, gedurfde smaken en opvallende flessen zijn we er gerust op dat whisky liefhebbers in heel het land zullen genieten van de ontdekking van ‘The Beast of Dufftown”, dixit Jérôme Leenders, Marketing Activation and Communication Manager Reserve Brands van Diageo Benelux.

www.mortlach.com