Singular Estates – Parador Arcos de la Frontera (8/9)

Diep in het Spaanse zuiden ontdekten we de Parador Arcos de la Frontera, die perfect model kan staan voor deze hotelketen. Ondergebracht in een historisch gerenoveerd gebouw midden een al even historisch centrum.

Dit hotel in een voormalig paleis van de burgemeester biedt een 12-tal kamers die perfect zijn uitgerust. Bij de renovatie en de transformatie werd de authenticiteit van het gebouw maximaal behouden waardoor de kamers meer dan een vleugje nostalgie meekrijgen. Ook de gemeenschappelijke ruimtes ademen nog steeds dit middeleeuws tintje met mooi gedecoreerde binnentuin en gezellige ontbijtruimte waar men zicht heeft op de prachtige naastliggende vallei.

Wanneer je de uitzonderlijkheid van Spaanse dorpen en hun gastronomie, goede wijn, plattelandstoerisme en kastelen wil ontdekken, met de Parador de Arcos de la Frontera jou ongetwijfeld betoveren. Deze Parado ris meer dan een figuurlijk balkon aan de rivier, de Guadalete, het is een bevoorrecht uitzichtspunt op de prachtige stad in de provincie Cadiz. De idyllische locatie van het hotel maakt het een van de beste opties om te genieten van het toeristische aanbod van Arcos de la Frontera, een van de meest bezochte plaatsen in de provincie. Arcos is tevens de toegangspoort tot de route van de “Witte Dorpen”, provinciale plaatsjes in de provincies Cadiz en Malaga met hun pittoreske witte huisjes die zich vastklampen aan de rotswanden. Het is ook het startpunt voor de ‘Route du Vin’, maar vooral een geweldige plek om kinderen mee naartoe te nemen, zij kunnen de boerderijschool in Buena Vista bezoeken waar ze de struisvogels Arepa of paarden van Arcos fokken.

Arcos zelf verrast je met zijn kleine witte huizen, genesteld als stukjes van een puzzel aan de bovenkant en op de hellingen van een roodachtige rots. Het stadje is een doolhof van kleine, smalle bochtige straatjes waar je zelfs met een kleine wagen erg behendig moet zijn om je bestemming te bereiken. Meer dan eens moet je de voetgangers in de deurnissen laten schuilen vooraleer je verder kan. Geplaveide straten en steile hellingen leiden je vanaf het Parador-hotel naar de historische wijk, uitgeroepen tot Nationaal Historisch en Artistiek Monument en beschouwd als een van de mooiste in Andalusië. Een interessant bezoek is ook de San Pedro-kerk en de kerk Santa María de la Asunción, beide uit de 15e eeuw. Ook het prachtige kasteel van de Hertogen, dat meer dan 200m hoog boven de Guadalete rivier uittroont is het bezoeken waard.

Parador Arcos de la Frontera is een mooie uitvalsbasis om deze regio, erg rijk aan wijngaarden, te ontdekken. Een van de meest aantrekkelijke en tegelijk bijzonder wijngaard is ongetwijfeld Finca Moncloa, waarover meer in een aparte bijdrage. Ook voor sporters inzonderheid de liefhebbers van avontuurlijke sporten als canyoing en paragliden is het een mooi vertrekpunt, maar ook fietsers en wandelaars vinden er meer dan gading.

Parador Arcos de la Frontera speelt alleszins in op de doelstellingen van de groep, op een historisch plek zorgen voor degelijke overnachtingsmogelijkheden die harmonisch samengaan met een ontspannend verblijf, getooid met rijke lokale culinaire toetsen en de dynamiek van een unieke toeristische bestemming. Elementen die uitgroeien tot de ontdekking van een bestemming die men opnieuw wil beleven.

Parador Arcos de la Frontera – Plaza del Cabildo, s / n 11630 Arcos de la Frontera Cádiz