SOS Kinderdorpen – Carrefour

€109.800 ingezameld voor SOS Kinderdorpen dankzij de Solidaire Afronding van Carrefour. Vanaf de tweede helft van mei konden klanten van Carrefour het totaalbedrag van hun aankopen naar boven afronden ten voordele van SOS Kinderdorpen. Wederom toonden de klanten van de retailer hun vrijgevigheid: in totaal werd met deze actie bijna €110.000 ingezameld voor het goede doel. Het bedrag wordt rechtstreeks aan de vereniging geschonken en zal geïnvesteerd worden in 3 projecten in België die een gemeenschappelijk  doel hebben: een wereld bouwen waarin elk kind kan opgroeien omringd door de liefde van een gezin.

“Afronden om beter op te groeien. In België groeit 1 kind op 25 alleen op”. Zo luidde de krachtige boodschap van de Solidaire Afronding die in mei georganiseerd werd in meer dan 700 verkooppunten van Carrefour ten voordele van SOS Kinderdorpen. Door hun kassaticket af te ronden naar de volgende euro, konden klanten kinderen helpen om op te groeien omringd door de warmte van een gezin.

“Carrefour België is sinds 2013 partner van SOS Kinderdorpen. We zijn elke keer verheugd dat onze klanten enthousiast zijn om bij te dragen aan de missie van deze prachtige organisatie. We willen hen nogmaals bedanken voor hun vrijgevigheid. De Solidaire Afronding mag dan een klein gebaar zijn voor onze klanten, maar op grote schaal maakt hun bijdrage een belangrijk verschil uit voor de toekomst van vele kinderen” legt Pascal Léglise, CSR-Quality Director van Carrefour België, uit.

Het ingezamelde bedrag ter waarde van €109.800 zal gebruikt worden om 3 zorgprojecten te ondersteunen die een directe impact hebben op 89 kinderen:

Het “VILLAGE SOS CHANTEVENT” gelegen in Marche-en-Famenne in Wallonië ontvangt kinderen in een familiale en aangepaste omgeving om hun fysieke en emotionele veiligheid te verzekeren.

De “SIMBA HUIZEN” in Vlaanderen bieden een snel en adequaat tehuis voor peuters die niet meer veilig zijn in hun biologisch gezin.

Het “OPVANGHUIS HEJMO” in Leuven is een gezinsopvangcentrum voor niet-begeleide vluchtelingen van 12 tot 18 jaar.