Soul Wines

De Douro vallei is één van de meest indrukwekkende wijnregio’s ter wereld die door de Unesco als werelderfgoed werd geklasseerd. Hier wordt al meer dan 2000 jaar wijn gemaakt door traditionele producenten. Al sinds de 18e eeuw wordt zijn bekendste product, de portwijn, wereldwijd geroemd voor zijn kwaliteit. Recenter is de productie van unieke rode en witte wijnen die een heuse ontdekking zijn voor de wijnliefhebbers.

Soul Wines verenigt een 50-tal, meestal familiale bedrijven, en organiseert diverse binnen- en buitenlandse activiteiten om het unieke karakter van de witte en rode wijnen te promoten.

Enkele suggestieve bedrijven:

De familie Alves de Sousa produceert al 5 generaties lang wijnen in de Douro-vallei. De oude en nog altijd aanwezige wens om de beste belichaming van een Douro-wijngaard te zijn, heeft de familie Alves de Sousa ertoe aangezet alleen met inheemse druiven uit de wijngaarden van de familie te werken.

De kwaliteit en de eigenheid van de wijnen zijn op grote schaal erkend met onderscheidingen en vermeldingen in de meest geprezen nationale en internationale publicaties, met een heel bijzonder hoogtepunt omdat ze tweemaal als eerste ooit de titel “Portugese wijnproducent van het jaar” kregen van het belangrijkste Portugese wijnmagazine ( “Revista de Vinhos”).dscn2183

Teoria

“Teoria” is ondertussen een bekend bedrijf hoewel het zijn activiteiten pas begon in 2010. Het landgoed bevindt zich in Celeirós do Douro, in de Douro-vallei, in de nabijheid van de Pinhão-rivier. Teoria produceert een wijn van hoge kwaliteit dankzij de uitstekende druiven en de uitstekende eigenschappen van het “terroir”. Het bedrijf wordt geleid door twee wijnmakers, Antonio Dinis en Rosa Araujo, die kunnen bogen op een enorme ervaring in de wijnsector “.

De bekendste wijnen zijn de Douro Doc-wijnen: Teoria Red Wine Superior 2014, Teoria White Wine 2015, Teoria Old Vines Reserve White 2015 en Teoria Old Vines Great Reserve 2013.

Bulas Family Estates

Bulas, een familienaam, die een merk werd. Bulas, draagt de handtekening van José Bulas Cruz, de vader van de huidige eigenaar, en is een zeer gewaardeerde wijnmaker in de Douro-regio. Hij symboliseert het eerbetoon en de toewijding aan dit wijnproject.

De druiven voor de Bulas-wijnen worden geteeld op de steile oevers van de Douro-rivier in de regio Haute Corgo, die altijd uitmuntende wijnen voortbracht.  Door wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, die de essentie van de Douro op een duurzame manier vastlegt, handhaaft de Bulas-familie de traditie en bewaart ze de cultuur en het erfgoed van deze buitengewone en unieke wijnregio.