Giovani Oosters en Xander Hermans serveren hun concept ‘Wafl’ en ‘Cinema Snacks’ in pop-up Burton Café

Van 15 augustus tot en met 28 november 2018 strijkt de internationale tentoonstelling The World of Tim Burton neer op C-mine. De expo over het werk van de visionaire filmregisseur is een unicum voor de Euregio. De expo was eerder al te zien in New York, Tokio, Praag en Parijs. Deze bijzondere expo wordt omkaderd door al even bijzondere activiteiten waaronder films, muziek, workshops en lezingen. Blikvanger is het Burton Café dat uitgebaat wordt door chefs Giovani Oosters en Xander Hermans.

Geïnspireerd door Big Fish: C-mine verwacht heel wat bezoekers voor de The World of Tim Burton, vanuit heel België en de Euregio. Voor hen staat er in het Burton Café ’s morgens al koffie klaar; ’s middags kunnen ze er even pauzeren voor een snelle lunch. Voor het ontwerp van het Burton Café haalde scenograaf Jo Klaps inspiratie uit Burton’s film Big Fish: het idyllische kerkje, de grasperken, de schoenen die bengelen over de draad,… dompelen je helemaal onder in de Burton-sfeer. In het Burton Café kan je ook terecht zonder een tentoonstellingsticket.

Wafls & Cinema Snacks : Geïnspireerd door het concept van het Burton Café deden Giovani Oosters en Xanders Hermans, samen eigenaar van het concept Wafl, een voorstel voor de uitbating van het lunchcafé. Giovani Oosters is eigenaar van restaurant-hotel Vous lé Vous en brasserie Het Smaaksalon. Het Burton Café baadt hij samen uit met Xander Hermans waar hun Wafl-concept wordt aangevuld met Zuid-Amerikaanse Cinema Snacks. Zo is er de Willy Wonka Wafl, gevuld met honing-geitenkaas, een pittig sausje en ajuin. De Tostada’s zijn een typisch mix & match gerecht, je kan ze naar eigen smaak beleggen. Voor wie dorst heeft zijn er Aguas Frescas, kraantjeswater op smaak gebracht met fruit en kruiden. Er is ook een gezellige koffie & hot chocolate-hoek.

Naast de keuze voor kraantjeswater wordt er enkel gewerkt met biologisch afbreekbare of gerecycleerde materialen. Er is in het lunchcafé keuze voor vlees-en visliefhebbers, maar ook voor vegetariërs en veganisten. Wie de tentoonstelling in groep bezoekt kan reserveren voor één van de groepsformules in het Burton Café.

Horeca in de buurt

Naast het unieke Burton Café kunnen bezoekers voor een lunch of diner ook terecht in de Vennestraat die zich al jaren profileert als een gezellige en volkse ‘Straat van de Zintuigen’, of in één van de vele horecazaken die Genk telt, elk met een eigen specialiteit of invalshoek, vertelt burgemeester Wim Dries.

Burton Café (Energiegebouw C-mine)

15.08 – 28.11.2018 – Di – zo | 10 – 18 uur (maandag gesloten)