Stichting Promotie Oosterscheldekreeft krijgt nieuw bestuur

De Oosterscheldekreeft is een exclusief product uit de Oosterschelde. Oosterscheldekreeft smaakt zachter en verfijnder. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Oosterscheldekreeft een afwijkende DNA- structuur heeft ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld. De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zet zich in om deze Zeeuwse delicatesse onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiek

Na vele jaren van grote betrokkenheid en inzet draagt Luit Ezinga per 1 december 2021 het voorzitterschap over aan Nelleke Launspach o.a. uitgever van het glossy Zeelandmagazine (cultuur, culinair en lifestyle), directeur fondsenwerving van de stichting Cure for Cancer, bestuurslid van Friends of UCR (University College Roosevelt) en bestuurslid van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Ze schrijft culinaire artikelen en heeft een aantal kookboeken op haar naam staan. Bovendien houdt ze van Oosterscheldekreeft. De andere bestuursleden zijn Rob Rameau eigenaar van strandrestaurant our Seaside in Renesse en Simon Jongepier, een topfinancial in de publieke sector van Zeeland.

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft wordt elk jaar feestelijk geopend op de laatste donderdag van maart, in 2022 zal dit zijn op 31 maart. Het is de bedoeling dat dit bijzondere evenement evenals alle andere jaren op Schouwen-Duiveland plaatsvindt.

De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft bestaat dit jaar 21 jaar en heeft de doelstelling om Zeeland te positioneren als culinaire bestemming. Met de promotie van de delicate Oosterscheldekreeft wordt een koppeling gemaakt met de vele overige Zeeuwse streekproducten. Nelleke is naast voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft ook voorzitter van de Kring van de Oosterscheldekreeft waarin een aantal gerenommeerde Zeeuwse restaurants hun ervaring en expertise bundelen.