StrEat Fest viert derde editie met XXL-programma

Van 16 tot 19 mei is Tour & Taxis dé place to be voor liefhebbers van streetfood, fun en muziek. De derde editie van StrEat Fest belooft nog spectaculairder te worden dan de vorige edities. Het streetfood en urban lifestyle festival verwelkomt dit jaar meer dan 100 chefs, verdubbelt in oppervlakte én verrast met een XXL-programma boordevol nieuwigheden. Van culinaire masterclasses tot een hippe vintagemarkt: alle ingrediënten voor een kleurrijk feest zoals dat enkel in Brussel kan.

Culinair dream team van meer dan 100 chefs

StrEat Fest haalt voor deze derde editie alles uit de kast. Meer dan 100 chef-koks staan met geslepen messen klaar om hun culinaire interpretatie van streetfood te serveren. Onder hen grote namen, zoals sterrenchefs Christophe Hardiquest, Yves Mattagne en Kevin Lejeune. Ook de sympathieke tv-kok Loïc Van Impe maakt zijn opwachting op hét grootste foodfestival van België, net als Paul Delrez, de Belgische chef die op het internet potten breekt met zijn eigenzinnige HOT REGRESSIVE CUISINE.

Tekenden ook present: authentieke streetfoodadresjes zoals Bokertov, Susuru, Fernand Obb – goed voor dé beste Brusselse garnaalkroket – en het Antwerpse Teatro waar Chef David da Costa zijn Indonesische roots met de mediterrane keuken doet blenden. Liefhebbers van de Mexicaanse keuken moeten bij Blanco zijn, foodtempel aan de Vlaamse kust. En vergeet Paroles Paroles en hotspots Cantina Valentina (Peruviaanse lekkernijen), Tope (tasty taco’s) en Kaiju (Asian sharing food) niet. Alle keukens toegankelijk maken voor een groot fijnproeverspubliek (vorig jaar ontving StrEat Fest 12.000 bezoekers) – van trendy en opkomend tot gastronomisch en sterren… – : dat is waar StrEat Fest om draait.

Nieuw op het festivalmenu

Voor deze derde editie pakt StrEat Fest uit met nieuwe, gratis masterclasses waarbij festivalgangers kunnen meekijken in de keuken van gerenommeerde chefs. Tijdens deze live kooksessies onthullen de koks hun grote keukengeheimen. Alles wordt gefilmd en op groot scherm uitgezonden, zodat iedereen zich kan laten inspireren door de culinaire meesters. Christophe Hardiquest* leert je de perfecte sauzen maken, Yves Mattagne** onthult het geheim van een geslaagde miso en Loïc Van Impe tipt hoe je snel een culinaire smaakbom op tafel tovert. Speciaal voor StrEat Fest deelt hij zijn recept ‘Donburi met Belgische asperges’.

StrEat Fest verrast dit jaar met nog meer nieuwigheden:

Brussels Vintage Market, dé maandelijkse hotspot voor vintage lovers, komt naar StrEat Fest. Bezoekers smullen er van heerlijke eclectische gerechten en unieke vintage vondsten. Een speciaal wijnpaviljoen zet de prestigieuze Vins de Loire in de kijker. Een must voor elke wijn- en bubbelliefhebber.  Je proeft er van de kwaliteit en diversiteit die de Loirestreek zo geliefd maken.

Ook Fox Food Market, de nieuwste Brusselse foodmarket met de mooiste houten meubelen en een uniek groen decor, zakt af naar StrEat Fest. Foodies halen er hun hart op aan heerlijk streetfood van culinaire toppers als Roca, Sababa, Roru en het gerenommeerde restaurant “La Truffe Noire” dat de beste Italiaanse pasta’s met truffel serveert.

Workshops, dj-sets, ambachtelijke markt: één feest voor al je zintuigen

Wereldse smaken en geuren, wervelende beats, inspirerende workshops… StrEat Fest zet al je zintuigen op scherp. Voor de tweede keer op rij is het foodfestival gastheer van de Chefs & Shakers finale! Experts uit de mixologie shaken erop los en serveren gedurfde cocktails die de smaak van streetfood extra kracht bijzetten.

En er valt nog veel meer te beleven. Een greep uit het programma, dat groot en klein op een memorabele dag trakteert : Workshops, dj-sets, ambachtelijke markt: één feest voor al je zintuigen –             Wereldse smaken en geuren, wervelende beats, inspirerende workshops… StrEat Fest zet al je zintuigen op scherp. Voor de tweede keer op rij is het foodfestival gastheer van de Chefs & Shakers finale! Experts uit de mixologie shaken erop los en serveren gedurfde cocktails die de smaak van streetfood extra kracht bijzetten. – Food & drinks-workshops: maak als een echte chef de lekkerste gerechtjes, cocktails en drankjes klaar. – Een BBQ-corner: leer grillen als de beste en/of smul van de lekkerste barbecuegerechten in een gezellige buitensetting, mét streepje muziek. – Een XXL-workshopprogramma: waag je aan een urban dansinitiatie, ontdek de graffiti-artiest in jezelf, zet je eerste stappen als schilder tijdens een ‘sip and paint’-workshop: met een glas wijn in je ene hand, een penseel in je andere. Of neem deel aan een van de vele andere workshops. Bij een lekkere apéro natuurlijk! –    Ouders die ongestoord de festivalsfeer willen opsnuiven, kunnen hun kroost toevertrouwen aan de kids corner: spelletjes spelen, tekenen, knutselen… Entertainment op maat voor de jongste festivalbezoekers! Tijdens de speciale kinderworkshops kunnen kleine fijnproevers (vanaf 5 jaar) zelfs hun eerste stappen in de keuken zetten. – Artistieke optredens, spectaculaire dansshows, wervelende DJ- sets en concerten: zwier je benen los op StrEat Fest! Onder meer Bart Kobain, Gemini Blu, Doowy, OK Panda en Olivier Gosseries geven het beste van zichzelf op het podium. – De MARKET verwent festivalgangers met de Brusselse Vintage Market, een kruideniersmarktje met de fijnste lokale producten en een Beauty Bar waar je jezelf kan laten versieren met knappe nail art, blingbling tand juwelen of een tattoo.

Praktische informatie: Vier dagen feest! StrEat Fest in Tour & Taxis van 16 tot 19 mei belooft festivalgangers een onvergetelijke feest- en smaakervaring die al hun zintuigen prikkelt. Tour & Taxis – Havenlaan 86C, 1000 Brussel.  Tickets te koop via www.streatfest.be – Voorverkoop: €12 en aan de kassa: €14 – Kinderen tussen 6 en 12 jaar: voorverkoop € 6 en kassa € 7 – Kinderen tot vijf jaar: gratis

Ter plaatse kosten de culinaire streetfood gerechtjes tussen 4 en 6 euro per stuk. Betalingen gebeuren ter plekke, met een cashless system.     StrEat Fest is een festival op zich. Het ticket geeft toegang tot alle activiteiten, concerten, workshops, initiaties etc.         Inschrijving voor workshops is gratis en gebeurt ter plaatse, aan de infostand, 1 uur voor aanvang van elke workshop, om de aanwezigheid van ingeschreven deelnemers te garanderen (afhankelijk van beschikbaarheid).

Openingsuren:  Donderdag en vrijdag 17 mei: 17h00 tot middernacht – Zaterdag19 en zondag 20 mei van 11h00 tot middernacht.