Succesvolle editie Fleuramour

bloemenvijfdaagse Fleur Floral Fashion by Fleuramour

 

De Fleuramour-organisatie blikt terug op een geslaagde bloemententoonstelling in Alden Biesen. Hoewel het evenement kleiner en beperkter was dan andere jaren waren de bezoekers vol lof over de florale kunstwerken in het kasteel. Betoverende schilderijen, een florale vijver en fluorescerende bloemenstruiken; dat en veel meer konden bloemenliefhebbers bewonderen op Fleur Floral Fashion dat eind september plaatsvond.

Bijzondere editie met als centraal thema kunst in het kasteel

Fleur Floral Fashion by Fleuramour was dit jaar een welgekomen alternatief voor het internationaal gerenommeerde bloemenfestival Fleuramour. Omwille van de coronacrisis besloot de organisatie om het evenement dit jaar kleinschaliger te organiseren en uit te pakken met artistiek verfijnde florale werken. Want zoals het thema zegt: ‘A Castle Deserves Art’!

In het kasteel stonden bloemendecoraties van onder meer Moniek Vanden Berghe, Ioachim Erema, Kristina Rimiené, Ben Clevers en Chantal Post. In totaal werkten meer dan 50 floristen mee aan het evenement. Daarnaast waren er ook beeldhouwkunstwerken, schilderijen, muziek, juwelen en een pop-up markt.

Deze bijzondere editie van Fleuramour werd positief onthaald door de bezoekers. Liefhebbers waren enthousiast dat ze na lange tijd opnieuw konden genieten van indrukwekkende bloemstukken in allerlei kleuren en geuren. Dat het rustiger was dan andere jaren, gaf bezoekers de tijd en ruimte om alle bloemenkunstwerken tot in detail te bekijken en er volop van te genieten.

Save the date: 23 – 26 september 2022

Volgend jaar hoopt de organisatie opnieuw een grootse editie van Fleuramour neer te zetten. Het bloemenfestival viert dan haar 25ste verjaardag en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het evenement zal plaatsvinden van 23 tot en met 26 september 2022 in de landcommanderij Alden Biesen. www.fleuramour.be.