Taste of Stars 2016

Taste of stars beleeft zijn derde editie van 11 tot 16 januari 2016 in restaurant Officina Clandestina in Leuven. Na eerdere ontmoetingen met sterrenchefs zoals Mauro Uliassi, Maurizio en Sandro Serva, wist Pinoi Caprioli ditmaal Errico Recanati een van de beste sterrenchefs van de nieuwe generatie te overtuigen om zijn ervaringen en creaties in Officina Clandestina te introduceren.

Errico Recanati van het restaurant Andreina te Loreto zal gedurende een week samen met zijn brigade, gerechten presenteren die getuigen van ervaring maar ook van een uitmuntende creativiteit. Deze gastronomische kunsten kan men degusteren in de vorm van een lunch of een diner.

De oorsprong van Errico’s keuken ligt bij zijn grootmoeder die hem toonde hoe je vleessaus bereidt, cappelleti en tagliatelli maakt maar ook op welke manier je wild perfect marineert en parfumeert met kruiden uit de Italiaanse Marches.

Errico zelf zegt dat zijn keuken gewoonweg een moderne weergave is van de  traditionele bereidingen op basis van verse ingrediënten. Deze in perfecte harmonie en evenwicht samenbrengen is een kwestie van aanvoelen en proeven, oneindig veel proeven tot men een balans bereikt die resulteert in unieke bereidingen en fantasierijke presentaties.

Errico brengt met zijn sterrenkeuken hulde aan een familietraditie die meer dan 50 jaar teruggaat en nog steeds in de kleine familiale hoeve wordt aangeboden. De unieke smaken en bereidingen kunnen in Officina Clandestina worden geproefd en gedegusteerd van 11 tot 16 januari tijdens de lunch en het diner. De 3-gangen lunch van deze Italiaanse sterrenchef kost 40€/persoon, het 6-gangen gastronomische menu wordt geserveerd vanaf 19 uur en kost met koffie 115€/persoon.

Vooraf reserveren is een must: Officina Clandestina Sint Antoniusberg 6 – 3000 Leuven – tel 016- 58 40 26. Ook cash betalen is een must!