Tastin’ France 2018 – 3 -Champagne Alezanse

Een nieuwkomer ontsproten uit de samenwerking tussen Claire, Christophe, Delphine, Jean-François, Séverine en Laurent, met de bedoeling een champagne met een specifiek signatuur op de markt te brengen. Een creatie die getuigt van simpele dingen, overgoten met een flinke dosis zon maar toch voldoende aantrekkelijke kracht om een natuurlijk product, veelvuldig te delen.

De wijngaarden liggen op de zonnige flanken van Chouilly, Grand Cru van de Côte des Blancs en zijn vooral ingeplant on de percelen van Revers de Montaigu. Deze zonnige flanken genieten voldoende bescherming tegen vorst en koude winden en maken deel uit van een  mythische regio die zorgt voor kwalitatieve druiven.

Deze champagne wordt uitsluitend aangemaakt van Chardonnay druiven waardoor een mooie kleur maar ook een grote aromatische frisheid wordt bekomen. Door een nauwgezette maceratie en zorgvuldige opvolging van het rijpingsproces bereikt men een mooi eindresultaat. Champagne Alezanse biedt 3 creaties aan: Hexagone, Six en Speciale A.

Hexagone: Deze licht zoete en frisse champagne weerspiegelt Frankrijk als het land van de liefde en de gastronomie. In de mond een mooie soepele opener met licht zoete accenten, voldoende fris en toch een mooie complexiteit. Ideale aperitiefwijn.

Six: Een intense en levensechte champagne die de levensvreugde van de 6 oprichters uitstraalt. Levensvreugde en sfeer die gedeeld worden tijdens het gezellig samenzijn met vrienden of een sfeervol familiaal onderonsje. Krachtig en doortastend in de mond met diepe fruitigheid zorgt hij voor een mooi karakter dat bij de afdronk zijn capaciteiten als levenswijn openbaart. Leuke maturiteit en uitgesproken finesse.

Speciala A: reflectie van de edele terroirs. Deze champagne wordt gepresenteerd in een donkere opale en gesatineerde fles met zilverkleurig etiket dat het blazoen een mooie ondersteuning meegeeft. Voor deze cuvée worden uitsluitend de beste bessen van de terroirs van Revers de Montaigu geselecteerd en wordt enkel het sap van de eerste pressing gebruikt. Hij wordt pas na langere rijping op de markt gebracht en omschreven als een delicatesse die enkel met intieme vrienden wordt gedeeld.

De mooie goudgele kleur in het glas met overvloedig aantal fijne bubbels is prikkelend in de neus en getuigt in de mond van een succulente volheid. In de mond opent zich een mooi boeket van fruitige accenten en vinden we tevens toetsen van gedroogd fruit. Aangename complexiteit en volrond, terwijl diepe smaaktoetsen zorgen voor een uitzonderlijk lange afdronk.