The Duke of Antwerp – Antwerpen

The Duke of Antwerp combineert Belgische gastronomie met respect voor het product en de klant. Onder het toeziend oog van de Vlaamse executive chef, Hans Devriese, werd een uitgebreide en gevarieerde kaart samengesteld.

Fijnproevers en dagdagelijkse klanten hebben hierbij de keuze uit het ontbijt, gerechtjes voor de kleine honger, frisse salades, verfijnde pasta’s, verse vis- en vleesgerechten tot suggesties volgens het seizoen. Het huis is daarenboven trots op de huisbereide zoetigheden. Hans en zijn team zorgen ervoor dat elk gerecht een pareltje is met enkel huisgemaakte producten, inclusief alle brood en fijne patisserie.

De ‘Duke of Antwerp’ is een authentieke gastropub gelegen aan de meest bezochte boulevard van Antwerpen, de Keyserlei. Eveneens de toegangspoort van de stad en gelegen in de nabijheid van het tot ‘mooiste treinstation’ van de wereld uitgeroepen Centraal Station. In het hart van het diamantkwartier en op wandelafstand van de belangrijkste toeristische attracties zoals de ZOO, het Diamant Museum en de bruisende winkels om en rond de Meir.

Binnenstappend in de Duke of Antwerp, wordt je verrast op een authentiek sfeervol, tijdloos en luxueus Tiffany interieur. Met als bijzondere eyecatcher de authentieke wand afkomstig uit de lobby van een leerlooierij in Londen. Vooraan in de zaak kan je genieten van een koffie al dan niet met huisgemaakte zoetigheden, terwijl je iets verder volop van de huisgerechten kan proeven, boordevol  de gerenommeerde ‘Rich Taste’ met verve en stijl geserveerd, typerend volgens de traditionele een ‘Royal Service’ van het huis. Een aparte ervaring alleszins.

Hello Spring

Tussen de voorgerechten van de lente, o.m. tempura van krokante scampi met exotische Thaise salade en salsa verde, gemarineerde zalm Graved Lax met rode biet en fluweelzachte crème van geitenkaas en Skrei met drie koolsoorten, afgewerkt met Beurre Blanc saus. De suggesties hoofdgerechten van het voorjaar omvatte o.m. varkenshaasje met spek, paddenstoelen op twee wijzen en aardappelterrine, een kalfsfilet met wortel op twee wijzen, gemarineerde rode biet en aardappelsoufflé, Risotto geserveerd met gebakken gamba’s en verse tomatensalsa, en Linguine Al Dente in champignonsaus met gekorste kip.

De traditionele kaart suggereert als voorgerechten o.m. gerokte zalm met zijn toast,  bieslookdressing en grijze garnalen, een duo van Garnaalkroket en Tomaat-Garnaal, kaaskroketten “Oud Brugge”, Chef’s Salade Kip, gandaham, feta kaas, cocktailsaus; rundscarpaccio Limousin met truffelolie, rucola en parmezaanse kaas en gebakken kalfszwezeriken met gekarameliseerde appel en siroop de Liège. Bij de vleesgerechten o.m. Duke’s Vol-au-Vent Met parelhoen, rivierkreeftjes en kalfszwezeriken, rollade van hoevekip met seizoengroenten en panko aardappel, lamskroon met seizoengroenten en panko aardappel, stoofvlees “Bourgogne des Flandres” met verse frietjes, Hamburger de Luxe met ganzenlever, huisbereide chips en mayonaise van zongedroogde tomaten en truffel en filet pur Limousin Rossini met ganzenlever, groentegarnituur, kroket en saus naar leuze.

Grasduinend in de ruime kaart opteerden we als voorgerecht voor Zeeuwse oesters en kalfszwezeriken met gekarameliseerde appel en siroop de Liège.

Als proevertje kregen we een pittige, romige en toch smaakvolle tartaar van steak limousin met enkele leuke kruidenstengeltjes, blaadjes van raketsla badend in een romige avocadosaus. De mooie volle en vlezige Zeeuwse oesters waren aangenaam ziltig en werden vergezeld van traditionele oesterbroodjes.

De verrassing werden evenwel onze kalfszwezeriken. Perfect krokant gebakken waren ze gewoonweg heerlijk. Het bijhorende garnituur van kleine stukjes gekarameliseerde appel, de siroop de Liège naast enkele andere groentjes, huisgemaakte chips, enkele fijne kroketjes en fijne notenmix zorgden voor een succulente bereiding. Niet alleen mooi voor het oog maar ook een weelderig smaakpalet tot verrassing van onze smaakpapillen. Duke of Antwerp gaat terecht prat op zijn Rich Taste en de unieke Royal Service. De rode Croisières rouge vormde een perfecte compagnon bij dit prachtig gerecht. De afsluitende koffie kreeg vanzeflsprekend het Antwerps handje mee maar ook een chocolade duke-zegel.

Duke of Antwerp – de Keyserlei 29 – 2000 Antwerpen

Tel 03- 201 59 89 – www.dukeofantwerp.be

Dagelijks open van 9u30 tot 23u30