The Emerald House opent haar deuren in het hart van Lissabon

Hilton viert de opening van The Emerald House Lisbon, Curio Collection by Hilton, het debuut van Curio Collection by Hilton in de Portugese hoofdstad. Het hotel met 67 kamers ligt te midden van historische paleizen en charmante kerken, met kamers die een adembenemend uitzicht bieden op de rivier de Taag en de stad zelf, gelegen op de zeven heuvels die Lissabon vormen.

Het hotel is vernoemd naar de straat waaraan het gelegen is, Rua das Janelas Verdes, wat vertaald kan worden als “Straat met de Groene Ramen”. Het hotel is gevestigd in een gerestaureerd gebouw op een toplocatie, doordrenkt van geschiedenis en geliefd bij de 18e-eeuwse adel. Accenten van het culturele erfgoed van het pand zijn terug te vinden in het interieur. Op de benedenverdieping, waar vroeger een bakkerij was, worden heerlijke broden en gebakjes geserveerd. Verschillende voorwerpen die toebehoorden aan de vorige bewoners van het gebouw, zoals een antieke badkuip, tegels en een gootsteen, zijn bewaard gebleven en gebruikt als unieke decoratiestukken in het hotel. Kunst en antiek uit de omgeving vormen de basis van een moderne en elegante inrichting, waardoor een karakteristieke ambiance ontstaat die perfect is voor wie het authentieke Lissabon wil ontdekken.

Gasten kunnen in het restaurant van het hotel, A Mesa, genieten van eigentijdse Portugese drankjes en gerechten, of ontspannen met een glas Vinho Verde in de Five O’Clock Bar. Een 24 uur per dag geopend, ultramodern fitnesscentrum is ook beschikbaar voor degenen die actief willen blijven.

Het Emerald House Lisbon ligt naast het Nationaal Museum voor Oude Kunst, waar gasten kunnen leren over de culturele geschiedenis die hen omringt. Een korte wandeling leidt naar de chique aangrenzende wijken Chiado en Baixa, waar reizigers zich kunnen vergapen aan indrukwekkende paleizen, onafhankelijke boetiekjes  en de bruisende restaurantscene kunnen verkennen. Voor wie op zoek is naar een digestief, ligt de iconische Cais Do Sodre – bekend als ‘Pink Street’ – vanwege de ongewone en charmante kleur van de bestrating – op korte loopafstand van het hotel.