The Mastercooks of Belgium

Het nieuwe werkjaar van de The Mastercooks of Belgium start niet alleen met een nieuwe voorzitter, Cédric Poncelet, maar ook met een reeks grootse projecten in het vooruitzicht.

Het nieuwe werkjaar werd ingezet te Brussel in aanwezigheid van vele leden van de vereniging. Aan hun zijde enkele van hun trouwe partners evenals HKH Prinses Lea van België, het Belgische Rode Kruis, de emblematische Belgische sportman Michel Preud’homme en onder meer de grote chef Pierre Wynants (Comme chez Soi).

Helaas staat het begin van het nieuwe werkjaar ook in het teken van droefheid en rouw. Aan de vooravond van deze presentatie hebben The Mastercooks het overlijden vernomen van hun vicevoorzitter voor Vlaanderen, Félix Alen. De voorzitter, Cédric Poncelet, bracht een passende hulde aan hun vriend, collega en de grote getalenteerde chef.

The Mastercooks of Belgium, wat kan worden omschreven als de grootste gastronomische vereniging van België, vertegenwoordigt in de drie landsgedeelten, ruim 180 leden. De verenging bestaat uit actieve chef-koks (Mastercooks, kandidaten of Young Masters), chefs ambassadeur in het buitenland of ereleden. Allemaal zetten ze zich in om de uitmuntendheid van onze Belgische keuken en de beste producten uit onze streek te vertegenwoordigen. Dat wordt mogelijk gemaakt door een knowhow die nu eens de traditie eerbiedigt en dan weer overloopt van ongebreidelde hedendaagse creativiteit. Deze verschillende culinaire talenten en registers worden zowel in België als in het buitenland erkend.

In 2022 zal de Vereniging samen met de Editions Kennes een prachtig boek uitgeven. Het zal vier decennia van culinaire uitmuntendheid schetsen en een eerbetoon brengen aan onze getalenteerde actieve Mastercooks. De leden zijn verspreid over heel België, van het noorden tot het zuiden van het land. Elke regio heeft dan ook een aantal restaurants waar een Mastercook actief is. De grote sterrenrestaurants, brasseries en traiteurs zijn allemaal goed vertegenwoordigd en hebben elk hun Mastercook-plaatje op de voorgevel van hun zaak aangebracht. Elk actief lid wordt voorgesteld via een portretinterview en persoonlijke recepten op de website van de Vereniging: www.mastercooks.be.

Sinds mei 2021 heeft de Raad van Bestuur van de Vereniging een nieuwe voorzitter gekozen, Cédric Poncelet. Deze laatste is zelf chef-eigenaar van zijn gelijknamig restaurant, Restaurant Cédric in Knokke-Heist.