The Restaurant by Pierre Balthazar – Brussel

Naast het beheer en de toekomst van The Restaurant, was Pierre Balthazar ook actief als Executive Chef voor de Raad van de Europese Unie en verzorgde hij de maaltijden voor verschillende staatshoofden. In die rol ontmoette hij vele internationale topchefs en leerde hij bij over verschillende gastronomische culturen, tradities en protocols. Vandaag nodigt Pierre zijn gasten uit om zich open te stellen voor een nieuwe dimensie van delen rond de tafel…

De Belgische chef Pierre Balthazar begon zijn carrière bij Yves Mattagne, waarna hij Executive Chef werd bij verschillende toonaangevende hotels in België en Duitsland. Voor Pierre is koken altijd een manier van delen geweest. Het delen van de keuken, dat zeker, maar vooral het delen van de tafel ! Het is juist aan deze tafel dat Pierre meer dan ooit een vervolg wil knopen.

Het is nu tijd om zijn visie van de culinaire tafel met zijn gasten te delen. Zonder franjes, gourmandisch, levendig, gul, authentiek met passie en recht uit het hart… dat is hoe ik mijn keuken zou omschrijven. Het is een exacte weerspiegeling van de waardes die hij in zich draagt. Zonder het te categoriseren als Belgisch, Frans, Mediterraans of iets anders, is het de vrucht van een rijke multiculturele achtergrond. Maar het is bovenal een keuken die de ingrediënten voor zich laat spreken.

Pierre stelt wekelijks een nieuwe kaart samen, die het woord geeft aan de lokale producten met als resultaat een variatie van gerechten die de authenticiteit en de creativiteit van de chef tonen. Met een rijke multiculturele achtergrond, is Pierre Balthazar een gerenommeerd figuur in het Belgische culinaire landschap. Pure smaken die de kindertijd opnieuw ophalen, ontmoetingen, reizen, gemaakt door de chef met het grootste respect voor de herkomst en de cultuur van het product.

Pierre geeft zijn gasten steeds de kaart van het moment … Niet die van vorige week, niet die van volgende week, maar simpelweg de kaart van hét moment dat de gast heeft uitgekozen om van Pierre’s specialiteiten te genieten.

Als introductie op onze proeverij serveerde het keukenteam van Pierre Balthazar een heerlijk groentesoepje en een schaaltje met gerookte paling, saus van het huis met toetsen van rode biet. Het voorgerecht werd een goudgele en krokante kroket van geitenkaas die rustte op een heerlijke ruwe handgesneden tartaar van rund.

Het hoofdgerecht, een superheerlijke en zilte creatie van kabeljauw en kreeft bewees de vele mogelijkheden van de keuken. Twee delicate maar alleszins waardevolle ingrediënten die door Pierre’s team tot een prachtige combinatie werden samengevoegd. Als afsluiter een dessert van zachte witte kaas. een knapperig krokantje van noten en een decoratieve aardbei. Ook deze creatie wist onze smaakpapillen best te bekoren.

Ontdek The Restaurant

PIERRE’S LUNCH: The Restaurant biedt een lunch formule aan: 1 gerecht 23 € – 2 gerechten 29 € – 3 gerechten 35 €, wijn en water forfait 18€ gratis parking inbegrepen Lunch 12:00 – 14:00 : van dinsdag tot vrijdag

4-GANGENMENU: Vier gerechten naar keuze – 59 € zonder wijnen – 87 € met wijnarrangement . 5-GANGENMENU: Vijf gerechten naar keuze – 69 € zonder wijnen – 105 € met wijnarrangement. Diner 19:00 – 22:00 van maandag tot zaterdag

The Restaurant by Pierre Balthazar – Waterloolaan 38 – 1000 Brussel

T: +32 2 504 13 33 – www.therestaurant.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

zaal met uniek zicht op park

drukke bedoening

decoratieve, kleurrijke presentaties

aangename smaakvolle creaties

Michelin: trendy, loungy …sexy

kaart wijzigt wekelijks

aantrekkelijke waaier van gerechten

GaultMillau:  13/20

elegant kader

gerechten overtreffen het stereotypieke van een hotelrestaurant

Frans-internationale keuken

fijne breidingen

Delta:             elegant ingerichte zaal

Gastronomische keuken

uitzonderlijke wijnkelder

chef werkte mee aan diverse staatsdiners