The Ritz Carlton NoMad

oase van moderne luxe in het hart van Manhattan

 

The Ritz-Carlton kondigt de opening aan van The Ritz-Carlton New York, NoMad, waarmee een nieuwe oase van moderne luxe wordt geopend in het hart van Manhattan. Het nieuwe hotel en de nieuwe woningen, 50 verdiepingen hoog boven de dynamische wijk North of Madison Square Park, zijn ontwikkeld door de New Yorkse Flag Luxury Group en brengen de ongeëvenaarde service en verfijnde elegantie naar een van de meest levendige en opkomende wijken van de stad.

Het hotel torent 500 voet boven de straten van New York uit en neemt zijn plaats in binnen de skyline van de stad als een van de hoogste gebouwen in NoMad, de geboorteplaats van de Amerikaanse populaire muziek in Tin Pan Alley en vandaag de dag een nexus van kunst, entertainment, mode en technologie. De 250 kamers van het hotel omvatten 19 suites en 16 penthouse-residenties met één of twee slaapkamers. De kamers en openbare ruimten zijn allemaal voorzien van elegante bloemmotieven zoals natuurlijke elementen en texturen, die de zachte kromming van bloemblaadjes weerspiegelen naast strakke accenten en lijnen, die de verticaliteit en het stadsraster van New York City reflecteren. De Ritz-Carlton Suite 1100 sq ft op de 37e verdieping van het hotel, biedt een adembenemend uitzicht op Manhattan, een eigen wellnessruimte met een Peloton®-fiets, aparte woon- en eetruimten, een mediaruimte, hall van194 sq ft en een dienstingang.

De samenwerking van het hotel op het gebied van eten en drinken is werkelijk uniek, met alle culinaire gelegenheden en diners op de kamer onder leiding van de met een Michelinster bekroonde chef-kok en wereldburger José Andrés. Zaytinya, 140 zitplaatsen, een woordspeling op het Turkse woord voor olijfolie, op de begane grond biedt een innovatief mezze-menu en creatieve cocktails geïnspireerd door de Turkse, Griekse en Libanese keuken. Nubeluz, een spannende toevoeging aan het nachtleven van New York, bevindt zich op het dak van het hotel. Het biedt een  uitgebreid menu van klassieke en kenmerkende cocktails, lichte hapjes en een scala aan Tablas, waar gasten borden kunnen samenstellen met jamon, queso en embutidos uit Andrés’ geboorteland Spanje. The Lobby Lounge and Bar, gelegen op de eerste verdieping van The Ritz-Carlton New York, NoMad, is een oase waar gasten ‘s ochtends kunnen genieten van een gebakje en koffie, ‘s middags van een glas champagne, of ‘s avonds van een slaapmutsje. The Bazaar by José Andrés maakt eind 2022 zijn debuut in New York. Deze high-end avant-garde dinerbestemming is een wild zintuiglijk avontuur geboren uit Andrés’ Spaanse wortels waar verfijnde gerechten, kunstzinnige service en speelse theatraliteit samenkomen.

Het hotel beschikt ook over een Ritz-Carlton Spa en Fitness Center van 6.800 sq ft , met acht behandelkamers en aparte sauna- en stoombaden. Voor intieme bijeenkomsten, vieringen of bedrijfsfeesten beschikt The Ritz-Carlton New York, NoMad ook over 10.000 sq ft vergaderruimte, met inbegrip van een groot privéterras buiten. Alle banketten en culinaire catering worden ook verzorgd door Andrés.