Tien jaar Zeeuws wijnfeest

Voor de Tiende maal op rij komt er een groots opgezet wijnfeest in Zeeland. En wel op en rond een van de grootste wijnhoeves van Nederland, de Kleine Schorre bij Dreischor op Schouwen-D®uiveland.

Op vrijdag 4 augustus om 15:00 opent de Wijnhoeve zijn poorten voor een gezellige avond vol live muziek, van oa Frank Live, De Zeevruchtjes en coverband Gruss. De toegang is gratis (elke bezoeker ontvangt tijdens aperitief tijd tussen 15:00 en 18:00 een warm welkom door Wijnkoningin Nadien de Visser en een gratis glas Brut de Zélande.

De zaterdag die om 13:00 begint is voor iedereen wat Wills en duurt tot 23:00. Vorig jaar trok het wijnfeest, ca. 4.000 belangstellenden en voor dit jaar wordt op tenminste evenveel bezoekers gerekend. Ook nu voorziet het programma in een breed opgezet culinair evenement met een middag en een avondprogramma. Voor iedereen is er volop gelegenheid de inmiddels beroemde en kwalitatief hoogstaande Zeeuwse wijnen te proeven, die kunnen worden gecombineerd met tal van specifieke Zeeuwse Zilte Zaligheden. Een groot culinair feest voor alle Zeeuwen en de vele binnen- en buitenlandse toeristen die in deze periode in Zeeland verblijven.

De officiële openingshandeling van het wijnfeest is op Zaterdag om 14:00 en bestaat uit de feestelijke kroning van de nieuwe Zeeuwse wijnkoningin door Gerard Rabelink, de burgemeester van Schouwen-D®uiveland en ambassadeur van Wijnhoeve de Kleine Schorre.

Rond 17:00 zal de 10e editie op bijzondere wijze gevierd worden samen met de wijnprinsessen van de afgelopen 9 jaar!

Kortom, alle ingrediënten voor een feestelijk, smakelijk én leerzaam weekend zijn voorhanden op 4 en 5 augustus in Dreischor op Schouwen-D®uiveland. Zie voor het volledige programma www.zeeuws-wijnfeest.nl

Het goede doel dit jaar is kika.