2014 – Er was eens … de creatie van een buitengewone smeerpasta

Hazelnoten uit Piemonte, cacao, de juiste dosis suiker, room en een vleugje zout… Wie heeft er ooit gedroomd van een smeerpasta die smelt op je tong? Van geconcentreerde hazelnoten met een extreme smaak waaruit alle overbodige vetten werden verwijderd. Zodat je gezond en zonder schuldgevoel kan terugreizen naar de teerbeminde smaken van je kindertijd?

Dankzij CASSE-NOISETTE van Pierre Marcolini gaat deze droom in vervulling: een nostalgisch recept met een smeuïge textuur dat voor maar liefst 65% bestaat uit delicaat geroosterde hazelnoten uit Piemonte. Een must-have in het permanente gamma van het Huis waarvan jong en oud naar hartenlust zal genieten!

Casse-Noisette: Smeerpasta met 65% delicaat geroosterde hazelnoten uit Piemonte, zonder bewaarmiddelen of palmolie. Te bewaren in de koelkast voor een nog smeuïgere smeerpasta. Pot van 220g.13.50€

2017 – DE CASSE-NOISETTE-FAMILIE BREIDT UIT

U verwacht het misschien niet, maar dit jaar zal u verlekkerd uitkijken naar het einde van de zomervakantie… want dan worden onze nieuwe creaties gelanceerd! De rode draad in deze collectie zijn hazelnoten uit Piemonte, en – uiteraard – ook enkele zorgvuldig bewaarde geheimen van het Huis! Ontdek deze vluchtige recepten in alle boetieks van Pierre Marcolini in september en oktober van dit jaar.

WANNEER DEGUSTEREN EEN KUNST WORDT…

Tabletten, chocoladerepen, cakes, financiers…het vieruurtje staat dit najaar in het teken van onze CASSE-NOISETTE!

CARRÉ2 chocolat Casse-Noisette: Tablet van melkchocolade van het Huis en Casse-Noisette, besprenkeld met echte snippers geroosterde en gekarameliseerde hazelnoten. Gewicht: 80g – 7,00€

BARRE2 chocolat Casse-Noisette: Combinatie van melkchocolade van het Huis, Casse-Noisette en praliné van witte amandelen. Gewicht: 25g – 3,50€

FINANCIER Casse-Noisette: Biscuit met amandelen uit Faro, hazelnootpraliné en fijne snippers geroosterde hazelnoten uit Piemonte. Gewicht: 25g – 2,00€

CAKE Casse-Noisette: Hazelnootcake «overgoten» met hazelnootsiroop en bedekt met een rijkelijke glacering van Casse-Noisette en geroosterde hele hazelnoten uit Piemonte. Gewicht: 460g – 15,00€

Signatuurcreaties in een nieuw kleedje:

De grote meesterwerken worden voorzien van een magische hazelnoottoets! Pierre Marcolini eert zijn onbetwiste chocolaterie- en patisserieklassiekers met enkele gloednieuwe en heerlijk verslavende CASSE-NOISETTE-recepten.

Doosje met 18 truffels Casse-Noisette: Een fondantvulling van pure Casse-Noisette met een vleugje Maldonzout, omhuld met een fijne buitenlaag van melkchocolade en cacaopoeder. Een gloednieuw recept waarbij Pierre Marcolini de melkchocolade van het Huis op basis van cacaobonen uit Ecuador en Kameroen combineert met een subtiele dosis witte chocolade. Gewicht: 105g • Afmetingen: 18,5 x 6,5 x 3 cm – 19,00€

Doosje met 18 hartjes: Een intense combinatie van karamel met hazelnootpraliné en Casse-Noisette, afgewerkt met fijne stukjes geroosterde en gekarameliseerde hazelnoten uit Piemonte en een vleugje Maldonzout. De buitenlaag van melkchocolade van het Huis op basis van cacaobonen uit Ecuador en Kameroen maakt het geheel af. Gewicht: 120g • Diameter: 16 cm – 19,00€

Éclair Casse-Noisette: Soezendeeg gegarneerd met een smeuïge crème van Casse-Noisette. Glacering van Casse-Noisette en hele geroosterde en gesableerde hazelnoten uit Piemonte. Enkel aangeboden in de winkels die patisserie aanbieden van Pierre Marcolini. Gewicht: 57g – 2,00€

Makaron Casse-Noisette: Crème van Casse-Noisette en krokante vulling van melkchocolade en amandel-hazelnootpraliné. Gewicht: 17g – 1,80€

EEN FABULEUZE REIS NAAR HET LAND VAN PIEMONTE: Sluit je ogen en beeld je een klein dorpje temidden van het groene landschap van Piemonte in, Cortemilia genaamd. Hier, op een tiental kilometer van Alba, produceert Piero Giorgio Mollea vol passie zijn sublieme hazelnoten volgens de technieken die zijn vader hem heeft aangeleerd. Pierre Marcolini heeft de hazelnoten van deze producent gekozen wegens hun bijzonder intense en explosieve smaak en de subtiele eindtoets van witte truffel. Maar sssjt… sluit de ogen, degusteer en laat je meevoeren naar het wonderlijke land van CASSE-NOISETTE.

HET SLECHTST BEWAARDE GEHEIM VAN HET NAJAAR!

Hier is het dan… de niet te missen afspraak: op zaterdag 16 september zijn alle kinderen en hun ouders van 16 tot 18 uur van harte welkom in alle boetieks van Pierre Marcolini voor een CASSE-NOISETTE-vieruurtje. www.marcolini.com

De Collectie Casse-Noisette is beschikbaar vanaf 31 augustus 2017. ‘Back to school’ en een reis naar je kindertijd … naar het wonderlijke land van de hazelnoot. Pierre Marcolini viert zijn legendarische Casse-Noisette smeerpasta met een uitgebreide collectie, te degusteren vanaf het nieuwe schooljaar !