Tournée minerale komt eraan!

Wat zijn je voornemens voor 2023? Sporten, meer boeken lezen, minder sociale media… De lijst is lang!

Veel Belgen starten het nieuwe jaar steeds met hetzelfde voornemen: minder of zelfs niet meer drinken. Initiatieven zoals Tournée Minérale® worden jaar na jaar populairder. Een hele maand géén alcohol drinken klinkt misschien heel uitdagend, maar je zou verbaasd zijn hoe snel en hoeveel je lichaam profiteert van zo’n pauze. Tournée Minérale® werd in 2017 gelanceerd door de Kankerstichting met als doel Belgen aan te moedigen een maand lang geen alcohol te drinken om zich beter te voelen in lichaam en geest. Helaas behoort België tot de landen met het hoogste alcoholverbruik ter wereld, met een gemiddelde van 12l/jaar per persoon van de volledige Belgische bevolking. Vandaag de dag neemt bijna één op de vijf Belgen deel aan dit initiatief.

Val je moeilijk in slaap en voel je je ‘s morgens niet uitgerust? Alcoholgebruik kan er ongetwijfeld iets mee te maken hebben. Alcohol kan namelijk je ritme verstoren en een impact hebben op je energie. De opname en afbraak van alcohol door het lichaam vergt namelijk een grote inspanning voor het lichaam . Bovendien is alcohol erg calorierijk, we beseffen het niet altijd, maar alcohol bevat heel wat suiker. Alcohol draagt ook bij aan de uitdroging van de huid en is een grote boosdoener in het huidverouderingsproces.

Al deze schade lijkt minimaal, maar regelmatige consumptie van grote hoeveelheden kan leiden tot grotere gevolgen voor je gezondheid. Alles draait om balans, maar sowieso is elk glas alcohol een kleine aanval op je lichaam. Zet je graag een stapje in de wereld maar wil je toch kunnen klinken zonder je schuldig te voelen, dan hebben we goed nieuws voor jou:  het aanbod alcoholloze spirits is booming. Misschien heb je al gehoord van Niets.co? Deze Belgische start-up, The King of Zero, is één van pioniers op het vlak kwalitatieve alternatieven voor spirits die we regelmatig op café of restaurant bestellen.

In den beginne was er…Niets.Co

Niets.Co werd opgericht door Alexandre Hauben, gepassioneerd door sportieve uitdagingen, realiseerde hij zich dat de alcoholvrije markt vrij sober (sic) was. Hij verdiepte zich in de boeken van zijn betovergrootvader Georges Niets, een botanist die heel wat onderzoek verrichte naar distillatie en ook heel veel andere botanici inspireerde. In de jaren ’80 stond de familie Niets, oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, bekend om haar expertise in botanische producten

Na tal van experimenten met verschillende formules en distillatieprocessen volgde een haalbaarheidsstudie. En na talloze test zag Botaniets het licht in 2020.

Botaniets is de eerste alcoholvrije gin die wordt gedistilleerd en getypeerd als een echte gin. Het onderscheidt zich  van sommige bestaande “gins” die eerder geïnfuseerde waters zijn. Botaniets is effectief drievoudig gedistilleerd (een combinatie van 3 verschillende koperen distilleerketels), een productietechniek van 7 dagen die de aroma’s versterkt en een unieke smaak garandeert.

Vandaag heeft Botaniets talrijke prijzen en onderscheidingen ontvangen. Om er maar een paar te noemen : Superior Taste Award, gecertificeerd door de jury van ‘s werelds beste Chefs & Sommeliers van International Taste, een gouden medaille op de European Spirits Challenge 2022, Europa’s grootste wedstrijd voor sterke dranken, beoordeeld door kopers van sterke dranken. Botaniets Ginger-Yuzu ontving de Innovation & Excellence 2022 Award. Dit jaar won Botaniets de gouden medaille op de prestigieuze Spirits Business wedstrijd in Londen voor Botaniets Original en Ginger-Yuzu.

Tournée Minérale met Botaniets Original als partner : Kiezen voor de Original versie betekent kiezen voor een zachte en complexe smaak, rijp, met karakter en een evenwichtige smaak. Je vind er jeneverbessen, kardemom, verse rozemarijn en Siciliaanse citrusschil, evenals een mélange van 9 met de hand geselecteerde kruiden.

Botaniets Ginger-Yuzu, een gegarandeerde verfrissing: De Ginger-Yuzu versie is gemaakt met verse gember en biologisch geteelde Japanse yuzu schil. Het duurde 14 maanden om deze tweede versie van Botaniets te ontwikkelen.

Botaniets gins zijn caloriearm en zonder toegevoegde suiker! 32.95€

Op zoek naar meer alternatieven? Niets.Co is eveneens distributeur van French Bloom, een alcoholvrije mousserende wijn geproduceerd en gebotteld in het zuidwesten van Frankrijk. Het vegan recept ontstaat uit een basis van alcoholvrije wijn, druivensap en natuurlijke aroma’s

French Bloom ‘Le Blanc’: smaaknotities : Een minerale frisheid, Aroma’s van peer, Tropische noten, Granny Smith appel, Licht kruidige citrus, Witte bloemen : 29.95€

French Bloom ‘Le Rosé’ : smaaknotities : Rozenblaadjes, Aroma’s van wilde bessen, Delicate noten van witte perzik, Evenwichtige complexiteit tussen zuur en fris : 32.95€

Botaniets alcoholvrije gin is verkrijgbaar in de beste restaurants, geselecteerde verkooppunten, bij Delitraiteur en via de online shop www.niets.co