Tripel Karmeliet onthult Karmeliet Grand Cru

Brouwerij Bosteels, onderdeel van AB InBev, introduceert een nieuw exclusief bier geïnspireerd door Tripel Karmeliet: Karmeliet Grand Cru. Karmeliet Grand Cru is vanaf 6 november verkrijgbaar in geselecteerde cafés en online.

Brouwerij Bosteels werd opgericht in 1791 en heeft een rijke brouwtraditie. Hun nieuwste creatie, Karmeliet Grand Cru, is geïnspireerd op het tijdloze Tripel Karmeliet recept. Het brouwproces begint met de productie van de klassieke Tripel Karmeliet, een driegranenbier gemaakt van gerst, tarwe en haver. Om de smaak te versterken wordt rogge toegevoegd als vierde graansoort. Dit uitgebreide proces verrijkt het bier en geeft het een vollere body en een prachtige schuimkraag.

Hans Van Remoortere, brouwmeester bij Bosteels, beschrijft het unieke brouwproces achter Karmeliet Grand Cru: “De kenmerkende reis om Karmeliet Grand Cru te maken is ontstaan na uitgebreide experimenten en zorgvuldige verfijning. De uiteindelijke bereiding zelf is een delicaat en tijdsintensief proces dat niet gemakkelijk kan worden opgeschaald.”

Olivier De Pooter, Marketing Manager: “Daarom zal Karmeliet Grand Cru in beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn in ongeveer 150 geselecteerde bars in heel België. Het zal ook worden aangeboden voor €15,99 op een nieuwe Tripel Karmeliet webshop, om de toegankelijkheid te garanderen voor diegenen die dit bier willen ervaren. Karmeliet Grand Cru zal vanaf 6 november beschikbaar zijn voor het publiek. Bierliefhebbers kunnen onze website bezoeken en onze sociale kanalen volgen om op de hoogte te blijven van de beschikbaarheid.”

Karmeliet Grand Cru getuigt van de toewijding van Brouwerij Bosteels aan het ambacht, maar de beperkte beschikbaarheid maakt het een exclusieve traktatie voor degenen die van kwaliteitsbier houden.