TUI Fly op zoek naar bijkomende bemanningsleden

OP BASIS VAN POSITIEVE VOORUITZICHTEN VOOR ZOMER

TUI fly, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in België, merkt bijzonder bemoedigende boekingsresultaten voor zomer 2022. Op basis van dit positieve vooruitzicht is TUI fly momenteel op zoek naar 113 nieuwe bemanningsleden om het drukke, ambitieuze zomerprogramma te kunnen uitvoeren. TUI fly voorziet voor de sollicitanten onder meer de mogelijkheid tot een speeddate, een online gesprek met een ervaren bemanningslid dat informatie uit eerste hand meegeeft.

Steward(ess) – of in het jargon ‘cabin crew member’- is een job die al decennia lang tot dromen aanzet, ook vandaag nog. Passagiers verwelkomen, hen met de glimlach bedienen en enkele uren later landen op een vaak zonnige bestemming: een job in de lucht begeestert zowel jonge schoolverlaters als wie op latere leeftijd een andere beroepskeuze wil maken.

En de job is toegankelijker dan ooit nu TUI fly in ons land wel 113 openstaande vacatures heeft! Van kandidaten wordt verwacht dat ze de TUI smile kunnen uitdragen en gepassioneerd zijn door “grenzeloos” klantencontact. Een open, enthousiaste en vriendelijke houding is essentieel om met een natuurlijke flair de passagiers een onberispelijke service te kunnen bieden. Want dat is waar TUI voor staat en waarop het bedrijf volop wil blijven inzetten. Voor meer informatie over de bijkomende voorwaarden om aan de opleiding te kunnen starten – die overigens niet zo’n stereotiep beeld schetsen als vaak wordt gedacht! – kunnen geïnteresseerden terecht op Linkedin (in het Nederlands of het Frans), op Instagram of op Facebook.

TUI fly biedt de geselecteerde kandidaten een theoretische en praktische opleiding aan van 6 à 8 weken. Ze ontvangen daarbij voortaan vanaf de eerste dag een salaris. Door de seizoensgebonden activiteit op vele bestemmingen biedt TUI fly een contract aan van minstens 7 maanden en dit gegarandeerd voor 3 jaar. Tijdens de wintermaanden wordt alles in het werk gesteld om de medewerkers zo mogelijk actief te houden, door alsnog te blijven vliegen of aan de slag te gaan op een andere dienst binnen het bedrijf. Voor wie geen invulling wordt gevonden, garandeert TUI maximale ondersteuning bij het vinden van een tijdelijke job om de wintermaanden te overbruggen.

Omwille van corona zijn infodagen op het hoofdkantoor nog niet aangewezen. Dit heeft TUI fly aangezet tot een nieuw en laagdrempelig initiatief: wie vragen heeft en een face-to-face gesprek wil met een ervaren TUI fly steward(ess), kan rechtstreeks in contact komen met – wie weet – zijn toekomstige collega en zich vanop de webpagina met de vacature inschrijven op een online speeddate.

https://careers.tuigroup.com/job/45001_nl