Tweede Radisson Collection hotel in het hart van Bilbao

Radisson Collection Hotel, Gran Vía Bilbao heeft zijn deuren geopend en brengt daarmee de tweede luxe lifestyle Radisson Collection-eigendom van de Radisson Hotel Group naar Spanje. Het vijfsterrenhotel herbergt met trots ‘s werelds eerste NKO-restaurant van de lokale Michelin-sterrenchef Eneko Atxa, dat gasten een uniek dinerconcept van Baskische en Japanse fusiongastronomie aanbiedt.

Na de opening van Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla vorig jaar, introduceert Radisson Hotel Group nu zijn luxe lifestyle merk in Bilbao en brengt het zijn uitzonderlijke service en gastenervaring naar de stad als onderdeel van zijn ambitieuze groeiplan in Spanje. Radisson Collection Hotel, Gran Vía Bilbao is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van Banco Hispano Americano, gebouwd in 1945. Het hotel heeft 137 kamers verdeeld over zes verdiepingen, waaronder twee indrukwekkende suites op het dak met privéterrassen met een jacuzzi en een prachtig uitzicht over de stad. Het elegante interieurontwerp bestaat uit marmer, natuursteen en hout, samen met een kleurenpalet in elegante aardetinten aangevuld met goud- en blauwtinten, die de gloed van de architectuur van de stad en de riviermonding weerspiegelen. De fitness- en sparuimte van het hotel, compleet met binnenzwembad en yogastudio, zal naar verwachting in de komende maanden worden geopend.

Op het dak van het hotel bevindt zich NKO, het eerste restaurant in zijn soort van de gerenommeerde chef-kok Eneko Atxa, die vijf Michelin-sterren in zijn restaurantportfolio heeft gekregen. NKO brengt de Baskische en Japanse keuken samen, als een knipoog naar zowel de Baskische afkomst van de chef als zijn bewondering voor de Japanse gastronomie. Het restaurant heeft een spectaculair terras met verticale tuinen, kleurrijke parasols en een opvallende geometrische zwart-wit marmeren vloer. Dit is de derde samenwerking tussen de chef-kok en de Radisson Hotel Group, na de opening van zijn Eneko Baskisch concept in Sevilla en Brussel. Een ander partnerschap zal binnenkort volgen in Madrid.

Het op Art Deco geïnspireerde ontwerp van het hotel werd tot leven gebracht door dAAr Arquitectura, en elke ruimte wordt gekenmerkt door een ander ontwerp. Met gebogen lijnen, zacht zitmeubilair en het gebruik van veel verschillende stoffen en texturen, geven de interieurs elke ruimte glamour, elegantie en verfijning.

Het hotel is er trots op een LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum-certificaat voor groen gebouw te hebben ontvangen, dat 47% minder energie en 40% minder water verbruikt dan vergelijkbare gebouwen. Het heeft ook het LEED Innovation krediet behaald voor het creëren van een ‘beloopbare projectlocatie’, wat bestaat uit het opnemen van ontwerpelementen die lopen, fietsen en ander niet-gemotoriseerd vervoer bevorderen op de locatie van het hotel en de omliggende gemeenschap.

De indrukwekkende locatie van het Radisson Collection Hotel, Gran Via Bilbao, omringd door verkeersvrije straten, maakt het de perfecte uitvalsbasis voor bezoekers om alles te ontdekken wat de stad te bieden heeft. Gasten kunnen een wandeling maken langs de oevers van de monding van Bilbao naar het iconische Guggenheim Museum – de beroemdste attractie van Bilbao – dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Andere nabijgelegen culturele attracties zijn het Museum voor Schone Kunsten, de Azkuna Zentroa culturele uitgaansruimte en de oude binnenstad van de stad, gekenmerkt door smalle geplaveide straatjes en charmante pleinen vol cafés en pintxo bars, zoals het nabijgelegen Plaza Nueva.

In 2018 is Radisson Hotel Group begonnen met een ambitieus plan om het bedrijf te transformeren. Voor de Spaanse markt is de ambitie om in de komende vijf jaar meer dan 20 hotels te openen. In de afgelopen maanden opende Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla in Sevilla, en later dit jaar zal Spanje’s eerste Radisson RED lifestyle property haar deuren openen in het centrum van Madrid. Ondertussen kunnen gasten al genieten van het onlangs gerenoveerde Radisson Blu Hotel, Madrid Prado, evenals Radisson Blu Resort, Gran Canaria en Radisson Blu Resort & Spa, Gran Canaria Mogan.