Een reis naar een puur kopje koffie

» Absolute Origins van NESCAFÉ Dolce Gusto – » 3 100% biologische koffies uit Mexico, Colombia en Peru.

Nog voor je een eerste slok neemt van je vers gezette kopje koffie, heeft die al een hele weg afgelegd. Van Mexico over Colombia tot Peru, voor de biologische Absolute Origins range reist NESCAFÉ Dolce Gusto terug naar de roots van de koffieboon. Achter de heerlijk geurende dampen schuilt een mondaine afkomst, een verhaal van intense, zuivere smaken en eerlijk vakmanschap. NESCAFÉ Dolce Gusto legt het continent in een rijkelijk gevuld kopje, waarvan je zin krijgt in een zomerse trip naar Zuid-Amerika.

Grande Mexico: een grand(e) tour naar Chiapas

Beginnen doen we in het Mexicaanse Chiapas, een deelstaat in het zuidoosten van Mexico. Beschermd door een rijk bladerdek kunnen de koffiebessen in alle rust rijpen en hun aroma’s ontwikkelen. De Grande Mexico-blend van Arabica en Robusta zorgt voor een stevige koffie met rijke tonen van gebrande hazelnoot en pruimen.

Lungo Colombia: landinwaarts in Colombia

We trekken iets verder zuidwaarts naar Colombia, het land van ongerepte regenwouden en tropische stranden. Colombia staat bekend om zijn hoogwaardige arabicabonen, die ook NESCAFÉ Dolce Gusto waardeert. De Lungo Colombia is een evenwichtige en zeer aromatische koffie die je zintuigen op scherp zet. Een donker profiel met de nootachtige ondertonen creëren een delicate smaak.

Espresso Peru: Minga-traditie in de Cajamarca

In het lang uitgestrekte Peru, met zijn oneindige kusten langs de Stille Oceaan en adembenemende hoogvlaktes, liggen de stad en de gelijknamige provincie Cajamarca. Een plek op bijna 3000 meter hoogte doordrenkt van de Minga-traditie – waar wederzijdse hulp en respect centraal staan. Deze filosofie bracht een intense Arabica-espresso voort met aroma’s van hout en zoethout en een delicate touch van roze peper. Bij iedere slok geniet je van een aangename zurigheid met tonen van zwarte bessen en proef je de gastvrije Peruaanse traditie.