Valentijnwijnen 1/6

14 februari of Sint Valentijn is de dag van de liefde. De dag dat verliefden van jong tot oud, de dag waar een geschenkje bij hoort. Geuren en kleuren, etentjes, uitstappen … kortom een quasi onbeperkt assortiment mogelijkheden. Maar het is evenzeer een dag waarop je rustig, ver weg van het helse gewoel, met z’n tweetjes van een fles wijn kan genieten.

Grasduinen in het wijnassortiment van onze zuiderburen vinden we een groot aantal benamingen die deze dag een heerlijk extraatje kunnen bezorgen. Hiertussen een aantal lyrische en logische benamingen, maar tevens enkele uitschieters die we in eerste instantie amper aan de dag van de liefde koppelen, maar die bij nader inzien perfect in het rijtje thuishoren.

Als we de benamingen op een alfabetische rijtje zetten, krijgen xe volgend resultaat: Aimer, Amour, Ange, Atmosphère, Brune & Blonde, Charme, Coeur, Confidences, Désir, Diligence, Eau Bénite, Esprit, Femmes, Fleur, Honey, Idylle, Perle, Prestige, Princesses, Regard, Romantique en X…

Of een aantal ruwweg vertaalde benamingen zoals Capriolen, Bruin & Blond of Gezegend Water de liefdeskoorts echt kunnen aanwakkeren durven we betwijfelen. We houden het bij ons overzicht de komende dagen, dan ook veiligheidshalve bij de originele benamingen.