Feestelijke pannenkoeken met Parmaham

Ingrediënten voor 8 personen:

Pannenkoeken: 4 eieren, 320 g melk, 130 g bloem, 1 theelepel tomatenpuree, 1 eetlepel gekookte en gepureerde spinazie, boter, peper en zout

Vulling: 300 g Parmaham, 400 g roomkaas, ontpitte groene olijven

Voorbereiding: Klop de eieren met de bloem, voeg de melk in kleine scheutjes toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en zout, laat het beslag gedurende 30 minuten rusten in de koelkast.

Verdeel het beslag in 3 kommen. Voeg de gepureerde spinazie toe in de eerste kom, de tomatenpuree in de tweede kom en laat de derde kom zo.

Verhit een beetje boter in een pan, giet een pollepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Doe zo voort tot het beslag op is.

Leg de gewone pannenkoeken naast elkaar op het werkblad. Smeer er een dunne laag roomkaas over en leg er vervolgens enkele sneetjes Parmaham op. Leg er vervolgens een groene spinazie pannenkoek op en begin opnieuw met het besmeren met roomkaas en Parmaham. Eindig met de rode tomaten pannenkoek. Rol vervolgen het geheel op tot je rolletjes krijgt. Snijd ze dan in schijfjes van 2 cm.

Serveer de panenkoeken rolletjes op een satéstokje en werk af met enkele groene olijven.