Verget du Sud

De catalogering omvat de Verget du sud ‘sans terroir’, IGP Vaucluse Viognier, IGP Vaucluse Chardonnay en Verget rouge ‘sans terroir’.

De Verget du sud ‘sans terroir’ bestaat uit een melange van 50% Viognier, 30% Chardonnay en 20% Roussanne en wordt geproduceerd met druiven afkomstig van Le Lubéron, Château de Tourettes. De sappen worden gevinifieerd en gerijpt op inox wat zorgt voor fruitige wijnen, erg makkelijk om drinken.

In de neus krijgen we accenten van banaan, ananas en mango, toetsen die zich in de mond op een soepele en ietwat vettige aanzet ontwikkelen tot mooie volronde accenten en zorgen voor een leuke en frisse afdronk.

De IGP Vaucluse Viognier wordt geproduceerd door druiven in de Lubéron geselecteerd door Jean Marie Guffens. Gevinifieerd en gerijpt gedurende 8 maand in inox, zorgde Jean Marie in 2014 ook voor een gedeeltelijke rijping op hout waardoor de druiven een mooie maturatie meekregen.

In de neus ontplooien zich fruitige toetsen, met subtiele accenten van ananas en rijpe banaan, ondersteund door een lichtgele toetsen in het glas. Deze rijkelijke toetsen vinden we terug in de mond waar de wijn vanuit het middenpalet, zorgt voor een lange en krachtige afdronk.

Ook de druiven voor de IGP Vaucluse Chardonnay worden door Jean Marie in de Lubéron geselecteerd. Ook hier 8 maand rijping op inox met gedeeltelijke rijping op eik waardoor de wijn zachte toetsen van hout meekrijgt die de natuurlijke maturiteit van de druif mooi ondersteund.

In de neus zorgt de lichte houttoets voor mooie accenten, terwijl we in de mond rijke en volronde accenten weervinden met aangenaam licht geacciduleerde toetsen.

De Verget rouge ‘sans terroir’ is een melange van 50% Merlot en 50% Syrah. De geselecteerde sappen komen uit Lubéron en krijgen 7 maand rijping in inox. Dit zorgt in de neus voor fruitige aroma’s met accenten van aardbei en framboos, terwijl de wijn in de mond mooi volrond overkomt met luchtige, soepele tannines die toch voldoende kracht uitstralen, door dit samenspel krijgen we een rijke, makkelijk om drinken maar weliswaar erg jonge wijn.