Verminder stress met de feestdagen dit jaar

Kerst en nieuwjaar komen er weer aan, en helaas betekent dat niet alleen gezelligheid. Jammer genoeg komt er vaak veel stress bij te kijken om alles georganiseerd te krijgen. Maar de feestdagen zijn er om te genieten en tijd te spenderen met familie, niet om heel de avond in de keuken te staan of je zorgen te maken om de kleine dingen. Daarom vind je hier wat advies en tips zodat jij dit jaar minder moet piekeren, en meer kan genieten.

Wat gaan we eten?

Je wilt je niet heel het feest in de keuken verstoppen, maar meegenieten van het gezelschap en het eten. Maar koken staat centraal in de feestelijkheden, en daarom kan het voor heel wat onrust zorgen. Je wilt natuurlijk dat iedereen het lekker vindt en dat alles op tijd klaar is. Plan dus zeker op voorhand de menu en wanneer je welke ingrediënten kan halen. Sommige supermarkten laten het toe om online eten te ‘reserveren’ en het op te halen wanneer je er voor kiest. Zo kan je verrassingen vermijden zoals producten die dan toch niet beschikbaar lijken te zijn, en voorkomen dat jij gaat rondhollen van winkel tot winkel.

En eigenlijk kan je die zorgen ook in iemand anders zijn schoenen schuiven. Een traiteur voorziet een menu, omdat hij of zij weet wat wel past en wat niet. Ze bereiden verse maaltijden en komen die bij jou thuis leveren. Zo bespaar je enorm veel tijd en hoef jij niet met de handen in het haar naar artikels zoeken over menu’s en feestmaaltijden. Horecazaken dopen zichzelf tijdens de feestdagen ook graag om tot traiteurs, omdat dat voor hen ook een fijne manier van werken is. Check dus zeker of je favoriete zaken niets voorzien tijdens de feesten, of kies voor een lokale zaak zoals een traiteur in Kortrijk.

Presentatie overal

Gezelligheid staat centraal tijdens de feestdagen, dus probeer dat visueel te creëren. In het middelpunt van de belangstelling staat natuurlijk je kerstboom die je kan versieren op honderdeneen manieren. Maar denk ook aan versiering in je huis, op de eettafel, tijdens de aperitief, en bij jezelf. Ga voor de feestdagen eens om nieuwe kleren, laat je nagels doen, haal een frisse coupe bij de kapper of laat je professioneel maquilleren. Dit is het ideale moment om jezelf ook eens te verwennen. Want hoeveel stress je hebt zal ook afhangen van hoe goed je in je vel zit. Een gezellig avond waar jij straalt én kan genieten van heerlijk eten van de traiteur? Dat is waar kerst om draait.

(Image by redgreystock on Freepik)