Verwenadresjes 2016 – februari – The Avenue – Brussel

Na maanden hard werken en een investering van een paar honderdduizend euro opent het restaurant van een van de meest verfijnde boetiekhotels van de Belgische hoofdstad zijn deuren tot groot genoegen van de fijnproevers en smulpapen. Om de ommekeer te onderlijnen presenteert het hotel een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe naam: Hotel Barsey by Warwick. Jean-Marie Pébrel, Chief Sales & Marketing Officer Warwick hotels Europe “We zijn opgetogen dat we met Chef Gaëtan Colin en interieurarchitect Didier Benderli de partners vonden die onze visie deelden en overbrachten naar het hotel.”

2016 betekent een nieuwe bladzijde voor het befaamde Hotel Barsey by Warwick aan de Louisalaan. Nadat vorig jaar de kamers en de vergaderzalen vernieuwd werden, zijn nu het restaurant en de lobby in een nieuw kleedje gestoken. Om deze gedaanteverwisseling te realiseren heeft Hotel Barsey by Warwick de menukaart en het fornuis van zijn restaurant toevertrouwd aan de even befaamde als getalenteerde chef Gaëtan Colin. Welkom @The Avenue

Op de menukaart, een scala aan gerechten ontsproten uit het enthousiasme en de creativiteit van Gaëtan Colin. Hij heeft een kaart samengesteld met gerechten uit de moderne brasseriekeuken, met een Belgisch accent, een keuze voor fijnproevers en ook enkele exotische noten. De ploeg in de keuken kan voldoen aan de meest veeleisende wensen voor wie op zoek is naar authentieke gerechten uit de Belgische keuken of naar moderne smaken, net als het hotelpersoneel dat de gasten altijd met passie verwelkomt. Gaëtan Colin heeft het fornuis toevertrouwd aan Benjamin Masson, de jonge briljante chef met wie men al kennis kon maken bij de Brasserie Villa Lorraine en bij de start van de Brasserie Classico. Hij wordt bijgestaan door een ploeg die op termijn uit ongeveer vijftien mensen zal bestaan voor de zaal en de keuken. Gaetan Colin : deze Belgische chef en aanhanger van Escoffier verdiende zijn strepen voornamelijk bij bekende huizen in België en Guadeloupe. In 2004 opent hij zijn restaurant Jaloa dat al snel een 16/20 krijgt van Gault&Millau en een Michelinster. Daarna opent hij de Jaloa Brasserie en d’Oude Pastorie in Kraainem. Hij onderscheidt zich als beste Europese chef in de S.Pellegrino Cooking Cup in Venetië en wordt finalist van de prestigieuze Bocuse d’Or. Vandaag baat hij ook de Richmond uit, een elegant gastenverblijf in Godinne.

De 80 couverts in de zaal worden verdubbeld met een terras met een veertigtal plaatsen. In de bar wendt de cocktailspecialist al zijn creatieve talenten aan om te rivaliseren met de sommelier Lionel Verjans, bekend van de Bistro du Mail. Wijn-, whisky- en ginliefhebbers zullen zeker hun gading vinden in de uitgebreide kaart en genieten van het comfort en de sfeer. De renovatie van Hotel Barsey by Warwick en het nieuwe concept van het restaurant past volledig in de visie van de Warwick International Hotels (WIH): de gasten een memorabele ervaring aanbieden met de overnachting en het restaurant en zowel de reizigers als de inwoners van Brussel verleiden.

« The Avenue », by Hotel Barsey by Warwick – Louiselaan 381 – 1050 Brussel

tel 02-646 36 54 – www.the-avenue.be