Verwenadresjes 2016 – maart – Maxime Collin – Kraainem

Restaurant Maxime Collin is de nieuwste parel aan het gastronomisch firmament van de Vlaamse rand rond Brussel. De broers Gaëtan en Maxime Colin hebben het voormalige restaurant D’Oude Pastorie in Kraainem getransformeerd tot een nieuwe bekoorlijke gastronomische halte.

Met een keuken die te situeren is tussen de nieuwe ‘bistronomie’ en de verfijnde gastronomie wil Maxime Colin aan de voormalige ‘d’Oude Pastorie’ opnieuw glans geven en de liefhebbers terug de weg wijzen naar dit unieke kader met het terras dat in Brussel zijn gelijke niet heeft en een keuken op hoog niveau.

Gaëtan en Maxime Colin zijn zeker geen onbekenden in de Belgische en de Brusselse gastronomie. Beiden werden met een paar jaren interval door de gids Gault&Millau beloond met een “Jeune Chef de l’année” en een mooie 16/20 beoordeling. Daarna kregen ze ook telkens een ster in de Michelingids en dit respectievelijk in restaurant Jaloa en restaurant Villa Lorraine. Gaëtan verdedigde enkele jaren terug de Belgische eer tijdens de internationale wedstrijd Bocuse d’Or in Lyon, maar sneuvelde op een zucht van het erepodium. Hun verzorgde gerechten met persoonlijke toets bekoorden de smaakpapillen van fijnproevers en gastronomen. Dit is hun gezamenlijk project, waarin Maxime aan het fornuis staat en zijn grote broer met zijn ervaring het beheer voor zijn rekening neemt.

In de oude en mooi gerenoveerde priorij biedt Maxime een gevarieerde kaart met zowel de betere bistrokeuken als verfijnde gastronomische gerechten. Hij wil zijn eigen stempel drukken, zonder te herhalen wat hij eerder op briljante wijze deed in de Villa Lorraine, met mooie producten en zonder overdrijvingen. François Verhulst fungeert in de keuken als assistent van Maxime en zorgt eveneens voor inventieve en moderne creatieve toetsen. D’Oude Pastorie tot voor kort een leuke en lekkere culinaire halte onder de vleugels van Gaëtan, moet door dit initiatief, op korte termijn aldus Gaëtan, een plaats binnen de absolute gastronomische top veroveren.

Een lunch aan zachte prijzen (25 tot 28 euro, 2 of 3 gangen) en een verstandig gedoseerde kaart (het zes gangenmenu aan 80 euro) worden aangepast aan de seizoenen en gepresenteerd in een aangename en verzorgde omgeving. De wijnkelder heeft een uitgebreide keuze tussen bio en niet-bio, tussen ontdekkingen aan vriendenprijs en vaste waarden voor de liefhebbers. De grote parking, de vlotte toegankelijkheid vanaf de Ring en het terras waar tot 40 couverts kunnen geplaatst worden in het groene kader van het park van Kraainem, zullen ongetwijfeld bijdragen tot het succes.

Restaurant Maxime Colin – Pastoorkesweg 1 – 1950 Kraainem

Tel : +32 (0) 2 720 63 46 – www.maximecolin.be (zeer spoedig online)

Gesloten op zaterdagmiddag, zondagavond en maandag