Verwenadresjes 2016 – januari Sea Grill – Brussel

Jongensdromen blijven meestal sudderen in dromenland, al kunnen ze soms, bij uitzondering, in sneltreinvaart worden gerealiseerd. Sterrenchef Yves Mattagne is wellicht een van de gelukkigen die op korte tijd enkele van zijn dromen realiseerde.

Na de overname van het sterrenrestaurant Sea Grill, dat Yves gedurende 20 jaar exploiteerde voor rekening van het Radissonhotel en door zijn inzet, expertise en bezieling uitgroeide tot een gastronomische topper was een eerste droom. Restaurant Sea Grill is trouwens het enige  Brusselse hotelrestaurant waarbij men in eerste instantie naar het restaurant en pas nadien naar het hotel verwijst, en dit in tegenstelling met nagenoeg alle andere hotelrestaurants.

De creatie van de ateliers Yves Mattagne op de terreinen van Tour & Taxis was een logische verderzetting van de ateliers die hij in zijn privé-woning exploiteerde. Een andere jeugddroom werd de aankoop van een residentiële villa die hij met stijl en sfeer in een hedendaagse brasserie omtoverde. Ondanks deze dromen is en blijft Yves een realist en creatieve geest die met vaardige hand elk recept transformeert in een reis doorheen de wonderbaarlijke rijkdom van smaken en geuren. Onderweg komen kleuren en vormen tot stand, welke volledig geïnspireerd zijn door onze eclectische en multiculturele wereld, creaties die zonder meer elke gast telkenmale opnieuw verwennen. Restaurant Sea Grill blijft een onbetwistbare gastronomische tempel waar menusuggesties je meevoeren tot in de kern van de smaken.

Het menu ‘marée du jour’ is een heerlijke en niet te versmaden suggestie, volledig naar de eigentijdse professionele verwachtingen zonder in te boeten aan de kwalitatieve vereisten van de keuken, uitsluitend ’s middags gepresenteerd. Menu ‘tradition & qualité’ zorgt voor een perfect evenwicht , een weerspiegeling van huisbereide creaties, een doordacht en creatief menu dat u kennis laat maken met de opperste geneugten van de Sea Grill. Het menu ‘incontournable’ is veel meer dan een uitnodiging, het is eerder een ware verleiding … Zonder enige twijfel de heerlijkste en meest complete manier om het restaurant Sea Grill en de verfijnde keuken van Yves Mattagne in al haar facetten te leren kennen. Een menu waarbij de meester himself de creativiteit van zijn team aanspoort en dirigeert, een menu dat de gasten gewoonweg verwent.

Het interieur van de Sea Grill is stijlvol, klassiek en tijdloos. Gasten worden in een intiem salon verwelkomt waar ze het aperitief kunnen degusteren en hun gerechten kunnen uitkiezen. Meer dan eens kan je dat ook aan tafel in de grote zaal waar de tafels, gedekt met hagelwitte en gesteven tafelkleden werden aangekleed. Een bloemetje als decoratie zorgt voor rust en sfeer. Naast de grote zaal zijn er enkele kleinere ruimtes die makkelijk kunnen geïntegreerd in het grotere geheel, ruimtes die meestal voor kleine groepen of iets intiemere maaltijden worden voorbehouden. Waar je ook terechtkomt, steeds is er voldoende ruimte tussen de tafels zodat discretie en privacy worden gerespecteerd.

Sea Grill – Wolvengracht 47 – 1000 Brussel – Radisson Blue hotel

Tel 02 -212 08 00 – www.seagrill.be – Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen