Vignobles Aubert – Domaine du Roudier – Montagne Saint Emilion

Dit wijndomein van de familie Aubert hoort thuis in de appellatie Montagne Saint Emilion. Het omvat 60% Merlot, 20% Cabernet Franc en 20% Cabernet Sauvignon. De wijnraken zijn gemiddeld 25 jaar oud en werden aangeplant op een argilo-calcaire ondergrond. Net als de overige familiedomeinen wordt ook hier een taille bordelaise met 2 astes, het strippen van overtollige bladgroei net als de groene oogst toegepast.

Bij de oogst heeft een zorgvuldige selectie perceel per perceel plaats met extra manuele tri in de chai vooraleer de trossen in kleine hoeveelheden in inox kuipen worden gedropt. Pre-fermentaire maceratie op lage temperatuur met manuele pigeage waarna rijping in eiken vaten met minstens 50% nieuwe eiken vaten.

Op de proeftafel Domaine du Roudier 2010

In het glas een mooie stevige purperen kleur met leuke plakkerige tranen. In de neus zorgt deze wijn voor fruitige en getorrificeerde aroma’s van cassis, zwarte bes, bosbes en wilde aardbei. In de mond start de wijn mooi rond, licht vettig met honigzoete accenten die spoedig worden aangevuld met toetsen van rijp rood fruit en subtiele houterige en ook kruidige accenten. De wijn bezit een aangename en charmante afdronk, gekoppeld aan een leuke fruitige afdronk.

Serveren bij 16-17°C en liefst een tweetal uur voor het drinken te decanteren. Is een zelfzekere en leuke compagnon bij iets steviger gerechten zoals rood vlees, grillades en kazen en een absolute topper bij diverse wildschotels. Richtprijs Delhaize €12.90