Vinipax 8 – Herdade da Malhadinha Nova

Dit wijnhuis startte in 2001 met de exploitatie van 20 ha wijngaarden op een domein van ruim 270 ha waar ook speciefieke varkensrassen en olijfbomen worden weergevonden. Ondertussen werd op het domein een luxe hotel ingeplant, worden er paarden gekweekt en werden 15ha nieuwe wijngaarden aangelegd, een verdere uitbreiding van het wijnaureool is trouwens voor 2016 geplant.

Het hotel temidden de wijngaarden is bijzonder luxueus ingericht en biedt naast een uitgesproken comfort, de gasten ook een absolute rust. Tegelijk is er een ruim aanbod van activiteiten waardoor ze de rust kunnen koppelen aan historische bezoeken, de Portugese cultuur en diverse themaweken. Alle activiteiten kaderen perfect in een concept ‘welzijn’. Op culinair vlak zorgen chefs Joachim Koerper en Bruno Antunes voor heerlijk bereidingen, deels traditionele schotels uit Alentejo, deels internationaal hoogstaande gastronomische gerechten.

Malhadinha Nova is een traditionele familiale estate waarbij passie en hospitality werden uitgebouwd tot een international gewaardeerd concept. De regio geniet van  quasi perfecte weersomstandigheden, met ranken op een goed gedraineerde ondergrond van schist die ontegensprekelijk een belangrijke bijdrage levert aan tal van kwalitatieve wijnen met een uitzonderlijk karakter.

Antão Vaz da Peceguina 2014 wit: een 100% Antão Vaz wijn met mooie expressieve toetsen van tropisch fruit en citrus accenten. Zeer licht van kleur maar toch voldoende body. In de mond fijne zurige accenten met beheerste aciditeit die uitvloeit in een frisse en elegante afdronk.

Malhandinha wit 2014: mooi goudkleurig met intense groene schitteringen. Uitbundig en complex in de neus zorgt hij voor een fruitige aanzet met florale accenten. De aanwezigheid van hout komt vooral in de mond tot ontwikkeling. Ondanks een eerder vette structuur toch mooi fris en elegant met aangename afdronk.

Touriga Nacional da Peceguina rood 2013: Deze Touriga Nacional ontplooit in de neus enkele frisse accenten en florale toetsen die evenwel worden gedomineerd door accenten van rijp rood fruit en subtiele kruiden door zijn rijping op geselecteerde Franse eik. In de mond elegant en leuk gestructureerd met mooie tannines, de eik heeft zich perfect geïntegreerd in het smaakpalet. De aroma’s ontwikkelen zich ongetwijfeld verder in de fles, mooie afdronk.

Pequeno Joao red 2013: een 100% Cabernet Sauvignon wijn met donkerrode opale accenten in het glas. Ontwikkelt in de neus complexe aroma’s met toetsen van donker rood fruit, licht vegetaal en hout. In de mond een grote frisheid met elegante toetsen en pertinente aanwezigheid van rijpere tannines. Lange afdronk met toetsen van balsamico en een mooi bewaarpotentieel.

Malhadinha rood 2013 – 3literfles – 14.5 alc vol: Ontwikkelt in de neus complexe en elegante aroma’s van rood en zwart fruit, vermengd met kruidige accenten en subtiele houttoetsen. In de mond volrond met mooie textuur en zachte tannines. Zorgt nu reeds voor een elegante afdronk met uitgebreid smaakpalet, maar kan ongetwijfeld nog meerdere jaren rijpen op fles.