‘Vinolutie’: een andere manier van consumeren

Vinolutie is ook een andere manier van consumeren met, bijvoorbeeld, veganistische wijnen, biologische wijnen. Delhaize kon de afgelopen 20 jaar wijnbouwers observeren die zich ten volle inzetten voor de biologische wijnproductie, die kennis vergaren, experimenteren en een echte expertise ontwikkelen. In de winkel hoorde Delhaize deze steeds grotere vraag naar wijnen die voldoen aan andere criteria dan traditionele wijnen, maar met dezelfde hoge kwaliteitsnormen. Het biologische aanbod wordt dus ook verrijkt met dezelfde transparantie over de verhalen achter deze bijzondere wijnen.

Voor degenen die wijnverhalen willen ontdekken, stelt Delhaize voor om het logo “Vinolution Travels” te volgen op de pagina’s van de wijnbeursfolder. Dankzij “Vinolution Travels” krijgen klanten de kans om een reis naar één van hun favoriete wijngaarden te winnen.

De wijnen van het echte leven

Delhaize biedt een assortiment flessen voor elke gelegenheid: een aperitief met vrienden, een ontmoeting met je schoonfamilie of een perfecte start van het weekend. Het assortiment is dus aangepast aan de behoeften van elke wijnliefhebber die de ideale wijn wil vinden en zo zijn “Vinolutie” wil ontketenen! De tijd dat wijnliefhebbers verloren liepen tussen de rekken van de supermarkten, is voorbij; dankzij makkelijk herkenbare etiketten vinden consumenten nu veel makkelijker wat ze zoeken. De experts van Delhaize hebben enkele flessen uitgezocht, gebotteld in de wijnkelders in Molenbeek, om in bijzondere omstandigheden van te genieten. Wijnen die zijn getest bij bijzondere gelegenheden, in de dagelijkse realiteit. Resultaat: wijnen die perfect zijn aangepast aan verschillende gebeurtenissen, met een verrassend etiket. Zo hebben we een “Apéro entre copains”, de “Château beau-père” of de noodzakelijke “Domaine fin de semaine. Ideaal voor wijnliefhebbers die voor een niet altijd eenvoudige keuze staan. Een concept dat talloze keren kan worden herhaald voor alle kleine en grote redenen tot feesten.

Vier weken met promoties op 175 wijnen en schuimwijnen

De wijnbeurs is een echte buitenkans voor wijnliefhebbers die hun collectie willen uitbreiden, mét aanzienlijke kortingen. Tijdens deze editie, die zal doorgaan van 20 september tot 17 oktober 2018, kunnen de klanten een ruime en gevarieerde waaier van 175 wijnen en schuimwijnen ontdekken, uit alle hoeken van de wereld, met bijzondere aandacht voor mooie ontdekkingen uit Oostenrijk, Kroatië of Hongarije. Onder deze ruime selectie biedt Delhaize 30 wijnen aan die zorgvuldig werden uitgekozen door haar experts, te ontdekken in een folder die beschikbaar is in de winkel. De consumenten kunnen van uitzonderlijke aanbiedingen genieten, van kortingen van 20 tot 35% op ontdekkingen, tot promoties ‘1+1 gratis’ of ‘2+1 gratis’ op gekende merken.

Op de proeftafel:

Newbies Domaine Fin de Semaine 2018:

Franse Chardonnay met mooie lichtgele kleur met groenachtige schijn. Zorgt voor een mooie fruitige neus met een leuke bloemige toets. In de mond accenten van appel en peer. Past met een bewaarpotentieel van 2 jaar bij schaaldieren, vis met saus en aperitief.

Newbies apero Entre Copains 2018

Franse assemblage van grenache en syrah. Glanzend zalmkleurig met mooie frambozentinten. Intens fruitige neus van o.m. framboos, 4-vruchtenconfituur en cuberdon. Ook in de mond komen de frambozen bovendrijven aangevuld met rode en zwarte vruchten. Bewaarpotentieel van 2 jaar, leuk als aperitief, bij salades en grillades, gerookte vis en gevogelte.

Newbies Château Beau-pere 2018

Franse assemblage van Cabernet-sauvignon en Merlot met diepe robijnrode kleur. In de neus aroma’s van rijpe rode vruchten, mooi houtachtig en subtiele dierlijke toets. In de mond wordt de zwarte bes aangevuld met zwarte kersen en subtiele hints van zoethout. Bewaarpotentieel van 3 jaar. Past bij gevogelte, varkensvlees, steak, stoofpannetjes, ovenschotels en kaas.

Best of our Planet: Merlot Bio 2016

Een 100% Merlot geteeld op argilo-calcaire gronden met conventionele vinificatie en dito maceratie. Volle robijnrode kleur met aroma’s van rood fruit, kersen en lichte kruidige toets in de neus. In de mond volronde aanzet met fruitige toetsen en leuk gemengde tannines. Past perfect bij alledaagse gerechten, gegrild vlees, BBQ en kazen.