Vins Sadel – Côtes du Rhône white 2017

Gelegen in de buurt van de Dentelles de Montmirail, kunnen de wijngaarden volop zonnebaden in het zonlicht van de Rhônevallei, waardoor de druiven zorgen voor perfecte aroma’s en textuur.

De Côtes du Rhône wit is een assemblage van 60% Grenache, 25% Clairette en 15% Viognier. De wijnstokken groeien op steenachtige hellingen en terrassen met opgerolde kiezels. Slokjes van de zon van het Rhônedal bieden de mogelijkheid om wijn van een ongeëvenaarde kwaliteit te maken. De traditionele en stenige bodem van de Rhône regio brengt altijd het beste van de wijngaarden.

Ondanks moeilijke oogstomstandigheden, de oogst werd aanzienlijk vertraagd door het gebrek aan significante regens in de lente. De meteorologische omstandigheden vereisten na de oogst dan ook een ​​zeer grondig kelderwerk met nauwgezette temperatuurcontroles om te vermijden dat de 20° C werd overschreden. Deze permanente zorg resulteerde in prachtige aroma’s en een uitzonderlijke frisheid.

Met een glanzende gouden mantel biedt deze Côte du Rhône 2017 wit, in de neus aangename en zoete aroma’s van exotisch fruit en frisse witte perzik die bij elke smaak past. Ook in de mond behoudt de wijn zijn fruitigheid en gezellige frisheid.

Past goed bij een aperitief met tapenade op toast met een leuke frisheid en de zoete hints van vers fruit, hij is, geschonken bij 10°c,  eveneens een ideale compagnon bij wit vlees en gevogelte. De wijn bezit een verouderingspotentieel van 3 tot 5 jaar.