World gin day: it’s gin o’clock

Alle leuke dingen hebben recht op een eigen dag. En dat geldt natuurlijk ook voor gin. Op zaterdag 9 juni vieren we World Gin Day. Ter ere van die dag slaat Deliveroo de handen in elkaar met Filliers, de bekendste jeneverstokerij van ons land. En dat mag gevierd worden. Santé!

Wereldwijd werd de tweede zaterdag van juni omgedoopt tot World Gin Day. Wat ooit begon als een dag om samen met wat vrienden te genieten van een lekkere gin-tonic, is ondertussen uitgegroeid tot een wereldbekende feestdag. Het concept van World Gin Day is dan ook eenvoudig: mensen van over de hele wereld samen laten genieten van de lekkerste gin.wl800hp600q85_filliers_deliveroo

Ter ere van World Gin Day slaat fietskoerierdienst Deliveroo, gepassioneerd door lekker eten en drinken, de handen in elkaar met Filliers. Filliers ‘Dry Gin 28’ was de allereerste in België geproduceerde gin. De ‘28’ verwijst naar het aantal botanicals dat gebruikt werd. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals jeneverbes, koriander en citroen, werd er voor deze gin ook gewerkt met o.a. oranjebloesem en gember.

Zolang de voorraad strekt kan je exclusief via Deliveroo een unieke gin-tonic kit kopen bij het Brusselse Burger Republic (Chaussée de Vleurgat 7, 1050 Brussels). Deze kosten amper € 4,99 per kit, ideaal als vaderdag geschenk! In de kit zit 5cl Filliers Dry Gin 28, een blikje Fever-Tree premium Indian tonic van 15 cl en verschillende botanicals.

Uiteraard gaan drinken en een lege maag niet samen, daarom kan je meteen via Burger Republic ook je favoriete burger bestellen!

Recept: 1. Vul het glas met ijsblokjes – 2. Voeg 5 cl Filliers Dry Gin 28 toe – 3.  Breng op smaak met botanicals – 4.  Mix met 15 cl tonic