Visit Luxemburg: ontdekking & ontspanning

Wil je spel, plezier en ontdekking combineren in één activiteit, dans is het « Parc Merveilleux » in Bettembourg de place to be; dit dierenpark neemt je mee op ontdekking doorheen de 5 continenten. Een ander park is het dierenpark « Gaalgebierg » met speeltuinen in openlucht, in de buurt van Esch-sur-Alzette. Een aanrader is « Escher Bamhaiser »: leuke, kleine vakantiehuisjes, hutten eigenlijk, in de bomen en in volle natuur. Deze kabouterachtige ervaring ligt midden in het park « Escher Déierepark ».

Luxembourg Science Center is de plek waar wetenschap en technologie elkaar ontmoeten! In de zaal ‘Explorations’ vind je meer dan 70 interactieve experimenten en ontdek je indrukwekkende fenomenen. Bovendien kan je genieten van spectaculaire shows en workshops voor het gezin. Beleef een verrijkende dag!

Het Park Sënnesräich: Kijken, horen, aanraken, ruiken en proeven – rondom deze 5 zintuigen van de mens biedt het vrijetijdscentrum zijn bezoekers een veelzijdig aanbod. In de zaal van de 5 zintuigen worden de kinderen op speelse maar praktijkgerichte manier gewezen hoe onze zintuigen functioneren. Maar ook het buitenbereik met zijn grote park, speelplaats en het labyrint weet de kleine en grote bezoeker te overtuigen.

Je kan als gezin met kinderen ook andere ludieke en educatieve activiteiten doen. Denk maar aan het Tourist Center « A Robbesscheier » in Munshausen. Een plek in volle natuur waar je het « echte » vroegere boerenleven van dichtbij leert kennen. Er is een dierenpark met Ardense trekpaarden, oude machines en productietechnieken, een groentetuin, spelen in openlucht en heel wat mogelijkheden om als gezin een leuke dag te beleven.

In de vallei van de Moezel vind je « Haff Réimech », een natuurreservaat met een uitzonderlijke fauna en flora. De natuurreservaten in Luxemburg zijn uiterst geschikt voor een divers aanbod aan activiteiten, onder meer wandelen en fietsen, en herbergen bovendien prachtige typische dorpjes. Je vindt er leuke restaurants en kan er streekproducten proeven. In het reservaat Haff Réimech vind je het natuurbeschermingscentrum Biodiversum, een gebouw met een futuristische architectuur waar je de lokale fauna en flora kan ontdekken.

In het hart van de stad, op halverwege tussen het groothertogelijke Paleis en de kazematten, bevat het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst onverwachte schatten. Thematische rondgangen voeren van het hoofdgebouw naar de Wiltheim vleugel met een ruimte van 6.200 m. Een culturele bezienswaardigheid die niet te missen is. De historische en publieke collecties vertellen de geschiedenis van Luxemburg. De bezoeker kan ook meteen de kunstobjecten van de beroemde Amerikaanse fotograaf Edward Steichen ontdekken.