VLAM zet konijn in de kijker

 “De week van het konijn” (29 jan – 5 feb).

 

In samenwerking met de slachthuizen Lonki en Van Assche, supermarkten en zelfstandige slagers vestigen we de aandacht op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn. Kookinspiratie vind je ook terug op Lekkervanbijons.be. De gloednieuwe video’s met stappenplannen focussen op haalbare recepten voor elke dag.

De eerste week van februari focust VLAM op de troeven van konijn. Deze magere en veelzijdige vleessoort met omega 3-vetzuren en ijzer wordt slechts matig verbruikt bij ons. En dat terwijl konijn zich perfect leent tot gemakkelijke en alledaagse gerechten.

We brengen konijn onder de aandacht op verschillende manieren. In de eerste plaats werken we samen met de handel. Supermarkten voorzien campagnestickers op de verpakking en spenderen extra aandacht aan konijn in hun folder, op hun website en andere communicatiekanalen. De artisanale slagers kunnen konijn promoten met de gloednieuwe mooie en handige receptenfolder die VLAM aanmaakte. Verder is er ook een radiocampagne om konijn onder de aandacht te brengen.

Inspireren doen we met de talrijke nieuwe recepten en kookvideo’s met konijn op het kookplatform Lekkervanbijons.be.

Via sociale media geven we extra ruchtbaarheid aan konijn van bij ons. We mikken op verschillende doelgroepen, met telkens andere soort bereidingen. Ook via Dagelijkse kost op één brengt VLAM konijn extra in de kijker.