Vloot MSC cruises behaalt iso 21070

2017-certificering voor bescherming van het mariene milieu

MSC Cruises kondigt aan dat aan haar gehele vloot de ISO 21070:2017-certificering voor bescherming van het mariene milieu is toegekend. Deze norm specificeert procedures voor het beheer van afval aan boord, waaronder de hantering, inzameling, scheiding, markering, verwerking en opslag. Hij beschrijft ook de interface tussen schip en wal, en de afgifte van afval van het schip aan havenontvangstvoorzieningen. Alle toekomstige schepen die voor MSC Cruises worden gebouwd, ontvangen deze certificering zodra ze in de vaart worden genomen.

De ISO 21070:2017-certificering is een aanvulling op Uitvoeringsverordening (EU) 2022/91 van 21 januari 2022 die criteria vaststelt om te bepalen of een schip beperkte hoeveelheden afval produceert en zijn afval op duurzame en milieuvriendelijke wijze beheert. De ISO-criteria bieden aanvullende informatie over afvalbeheerpraktijken waarmee havenautoriteiten rekening moeten houden bij het berekenen van de verlaging van de bijdragen voor het gebruik van havenontvangstvoorzieningen overeenkomstig Richtlijn (EU) 2019/883.

Minas Myrtidis, VP Environmental Operations & Compliance, zegt het volgende: “We zijn verheugd dat onze gehele vloot nu gecertificeerd is met ISO 21070:2017. Werkend aan het oplossen van de grote duurzaamheidsuitdagingen waar onze industrie voor staat, blijven we elk beschikbaar instrument inzetten om dit proces te versnellen, waaronder industrienormen en certificering. We zijn toegewijd aan milieubescherming en zullen ons hier altijd voor blijven inzetten.”

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie.

Voor de onderneming staan de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning altijd voorop, evenals die van de gemeenschappen op de bestemmingen die worden aangedaan. In augustus 2020 implementeerde MSC Cruises een nieuw uitgebreid en robuust gezondheids- en veiligheidsprotocol, waardoor zij als eerste grote cruisemaatschappij naar zee kon terugkeren.

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te bereiken. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen