Vodka XAU – Luxe op Franse wijze

Genieten van een wodka, verandert in een unieke ervaring! ” XAU, is de ontmoeting van het onveranderlijke en een ongelooflijke dynamiek van moderniteit, het moment dat zich verankert in de voorbijgaande tijd. ” Kortom, een vodka die smaak combineert met esthetiek

Anno november 2019 lanceren twee Belgen, Sergio Diovisalvi en Cédric Cornélissens, de wodka XAU®. Geproduceerd in Bourgogne op een 100% artisanale wijze, na een vijfvoudige distillatie, wordt deze vodka gekleed door een fles ontworpen als een juweel. De fles, handgemaakt door een meester-glaswerker, is bedekt met puur goud 24K. Bovendien is er speciale aandacht besteed aan de kurk van deze kostbare fles met als doel te werken aan de sensatie die men voelt, bij het openen en het sluiten van de fles.

Inzake de naamgeving is XAU® de code voor de notering van een ons troy goud op de financiële markten, volgens de ISO norm 4217 (lijst met de valutacodes). Een leuke verwijzing naar de rijkdom van de fles en haar unieke inhoud.

Wereldwijd beroemd voor haar uitzonderlijke wijnen, is het in de regio Bourgogne dat de zoektocht van Sergio en Cédric stopte. Ieder jaar doen deze twee gepassioneerden beroep op een professional die rigoureus de beste Franse tarwe selecteert om een beperkt jaartal te maken, waarvan het aantal flessen alleen zal afhangen van wat de natuur bereid is hen te schenken. De zonovergoten gouden korrels worden samengevoegd met het puur water van de Vogezen en nadien voorzichtig en geduldig omgezet in een karaktervolle vodka.

Vijfmaal gedistilleerd, wordt de zo bekomen nectar op natuurlijke wijze gefilterd en rijpt en rust geduldig in eiken vaten. De exacte duur blijft een zorgvuldig bewaakt productiegeheim. Het geduld en de ervaring van de ambachtelijke distilleerder onthullen een vodka gekleed in een helder gouden gewaad, met uitzonderlijke smaken en een onvergelijkbare zoetheid.

XAU® begeleidt u in een tijdloze reis voor het ontdekken van een uniek moment van frisheid en plezier. De allereerste flessen van de vodka XAU zijn nu beschikbaar en worden online en bij geselecteerde wijnhandelaars en locaties verkocht. https://www.xau.vodka

Sergio en Cornélissens hebben lang de paden bewandeld om gepassioneerde mannen en vrouwen te ontmoeten waarvan de persoonlijkheid, het talent en de visionaire geest hun gekke weddenschap zouden waarmaken: een staafvormige, handgemaakte fles, gekleed met puur goud 24K. Als herinnering aan de menselijke fascinatie om het ontoegankelijke, zeldzame en onveranderlijke te bereiken, fascineert en ontketent goud passies sinds millennia. Bestand tegen de verwoestingen van wind, regen en de voorbijgaande tijd, is deze unieke fles het meer dan waard om de al even uitzonderlijke Wodka te beschermen.