Waarom cocoonen zo gezellig kan zijn

Het is een geweldig gevoel: je ploft je na een vermoeiende werkdag in de zetel en gaat op zoek naar ontspanning. Je kijkt tv, leest een boek of vult kruiswoordraadsels in. Het is vaak het moment om te genieten in je veilige cocon, met je gezin of alleen.

Ontspannen

Er zijn vele mogelijkheden om te ontspannen. Uiteraard ligt dit voor iedereen anders. Wanneer een tv-programma meer dan 1 miljoen kijkers trekt op een vrijdagvond, mag je ervan uitgaan dat het hen ontspanning biedt. Maar ook de kracht van een goed boek wordt vaak onderschat. Het kan zo ontspannend en ook intrigerend zijn om helemaal mee te gaan in de denkwereld van de auteur.

Het is dan ook een geweldig idee om opnieuw te beginnen met lezen. Het ontspant en verplaatst je gedachten ver weg van je werk en alle andere beslommeringen. Wil je helemaal losgaan dan kun je er een echt me-time momentje van maken. Denk aan: het bad laten vollopen, een lekkere geurende badolie toevoegen, theelichtjes zetten, eventueel een zacht muziekje aan en lezen maar. Een heerlijk ontspannend moment gegarandeerd!

Kun je je gedachten niet verzetten met lezen, dan is het oplossen van kruiswoordraadsels misschien je ding. En waarom eens niet een woordzoeker, sudoku, zweedse puzzel of ander woordenspel uitproberen?

Genieten van heerlijke dranken

Misschien ontspan jij nog het meest wanneer je een lekker kopje koffie kunt drinken in je favoriete koffiebar. Maar je kunt ook gewoon thuis aan de slag met kwaliteitskoffie. Maak de barista in je wakker met de Barista Express koffiemachines van sage. Zo zorg je toch gewoon zelf voor de lekkerste koffie?

Er zijn trouwens heel wat koffiemachines op de markt waarmee je je een professionele barista waant. Misschien is het summum voor jou om te werken met verse koffiebonen of gemalen koffie terwijl anderen zweren bij capsules die super gemakkelijk zijn in gebruik. Gelukkig zijn er vandaag vele modellen op de markt voor ieders budget.

Samen cocoonen

Cocoonen hoef je trouwens niet altijd alleen te doen. Het woord ‘cocoonen’ is afgeleid van je eigen cocon waarbij je je terugtrekt uit het drukke leven maar dat kan je ook perfect toepassen binnen je gezin.

De coronapandemie heeft ons misschien geleerd dat cocoonen af en toe een echte weldaad kan zijn. Dus vergeet vooral niet om te genieten van een streepje muziek, een serie die je gelukkig maakt, dat ene boek dat je altijd al had willen lezen, die avond met gezelschapsspelletjes onder vrienden die al lang op je planning staat, een lekker etentje met genodigden, … Vergeet vooral niet om volop te genieten dus in je eigen cocon!