Waarom Thais eten echt de moeite waard is

Fotografeer, eet én win!

Er zijn véél redenen waarom je af en toe eens Thais zou moeten eten. Zo zijn Thaise gerechten enorm smaakvol, zuiders én gezond. De aroma’s verwennen je smaakpapillen en verwarmen (soms letterlijk) je hart. De restaurants openen stilaan weer hun deuren en daarom geven wij je de vijf voornaamste redenen om eens te reserveren bij een Thais restaurant. Daarbovenop schuiven we tien Thaise toprestaurants naar voren, om het je iets makkelijker te maken. Smakelijk!

  1. Het is goed voor je lichaam : De Thaise keuken bevat geneeskrachtige kruiden zoals citroengras, galangal, kurkuma, chilipeper, basilicum en koriander. Hun therapeutische eigenschappen bestrijden ziekten en versterken het immuunsysteem.
  2. En goed voor je moreel : De zoete geuren van specerijen (saffraan, kaneel, komijn, kerrie, kruidnagel, enz.) helpen stress, frustratie en depressie te verminderen. Chilipeper en peper stimuleert dan weer de aanmaak van dopamine, wat voor een gevoel van euforie zorgt.
  3. Bye bye coronakilo’s : Thaise gerechten bestaan voornamelijk uit rijst, groenten en verse kruiden. Ze bevatten weinig vlees, zijn licht en brengen veel smaak, wat verzadiging bevordert en ervoor zorgt dat je minder eet. Bovendien helpen de specerijen om sneller vet te verbranden.
  4. Het voelt als op reis gaan : Een goeie groene curry kan je zo meevoeren naar Thailand en de beste vakantieherinneringen bovenhalen. Voor een echte reis ga je best in juli naar Phuket, want het eiland wordt dan zonder quarantaine heropend voor gevaccineerde reizigers. (Contacteer info@tourismethai.fr)
  5. Er vallen prijzen mee te winnen! Woe-hoew! Prijs alert! Het Bureau voor Handelsaangelegenheden van de Ambassade van Thailand in België organiseert een fotowedstrijd “We love, We care, We share”. En wat je moet doen is héél simpel: •Fotografeer jouw favoriete gerecht, bereid door een Thais restaurant – •Deel de foto op jouw sociale media en •stuur de foto via deze link in voor 31 juli 2021. Tien foto’s zullen worden beloond met cadeau- en restaurantbonnen. Say what?! Weet je niet waar naartoe? We got you covered!

Hieronder vind je een lijstje met de beste Thaise restaurants van België.

Boo Raan, Knokke – Michelinster * : Een Michelinster voor een Thais restaurant: nog nooit gezien in België. Voor chefkok Dokkuun Kapueak kwam de ster dan ook uit de lucht gevallen. Een mooie aanvulling op de titel ‘Aziatische Chef van het Jaar’, die ze in 2018 kreeg van Gault&Millau. Ik denk dat dat genoeg redenen zijn om er eens een tafeltje te reserveren? En wees maar zeker dat de bordjes mooi op foto pakken!

Bonheur Simple, Embourg – Michelin Plate : Less is more. En dat wordt duidelijk in dit Thais restaurant. Je tafelt er in een eigentijdse setting, waar je volledig tot rust komt. Authentieke Thaise smaken gaan hand in hand met creatieve gerechten.

Les Larmes du Tigre, Brussels – Michelin Plate : Een bekend adresje in én rond Brussel. Al meer dan dertig jaar voorzien ze hun gasten er van smaakvolle Thaise gerechten tegen zachte prijzen. Tijdens de week kies je uit een ruime menukaart, op zondag uit hun geliefde buffet!

Bois Savanes Saint Job, Ukkel – Michelin Plate : Een succesverhaal sinds 1984. Een prachtig contrast wordt gecreërd door hun modern, design interieur en de eenvoudige Thaise smaken. Typisch Thais, in een 21ste-eeuws jasje.

Le Baan Thaï, Gent – Michelin Plate : Dit Thaise restaurant ligt verscholen op een binnenplaats in het mooie Gent. Geen enkel gerechtje van op hun uitgebreide kaart stelt teleur.

Dar el Siam, Moeskroen – Michelin Plate : Een terras uit bamboe? Inderdaad, je waant je hier écht in Thailand. In een intiem interieur trakteert de chef je op Thaise gerechten die je doen wegdromen naar het land van de glimlach.

La Maison Thai, Pessoux – Bib Gourmand : In een exotische atmosfeer geniet je van de befaamde combinatie van rijst of noedels, gember, zoetzure aroma’s en andere Thaise finesses. In de winter kan je smullen van Thaise fondue!

Villa Singha, Oudergem – Bib Gourmand : De mythische leeuw Singha waakt hier over dit kleinschalige, authentieke restaurant. Sympathieke werknemers laten je maar al te graag genieten van hun (pittige) specialiteiten, waaronder de Kha Nom Jeep: gestoomde ravioli met varkensgehakt.

Noï, Linkebeek – Bib Gourmand : Vroeger een schrijnwerkerij, nu een prachtig Aziatisch restaurant mét exotisch terras. Je wordt op hun menukaart gewaarschuwd voor hun (soms) pikante gerechtjes. Maar de smaken die ze toveren zijn subliem.

Appel Thaï, Anderlecht – Bib Gourmand : Naast hun intense en frisse Thaise gerechten heeft dit adresje nog een troef: een rustgevend terras in de groene uithoek van onze hoofdstad. Match made in heaven en daarom een befaamde plek om typische, oosterse gerechten te ontdekken.