Wanneer ‘La Pomme de Coeur’ onze bartenders verleidt…

TWEE ORIGINELE MOCKTAILS DIE JULLIE UITNODIGEN VOOR EEN PASSIONELE, ONGEMATIGDE TOURNEÉ MINÉRALE

Het is algemeen bekend dat de appel het symbool van de liefde is. Pink Lady, de geliefde appel, met zijn intense kleuren en plezierende, heerlijke smaak, inspireert de passie met een knipoog.

In de aanloop naar Valentijn, maar ook voor de maand februari en de Tournée Minérale, creëerden twee Belgische, gerenommeerde bartenders: Hanna Van Ongevalle (The Motel, The Pharmacy, Knokke) en Arthur Tanoé (Esta Gin Bar, Ath), elk een vurige mocktail, geïnspireerd op de Pink Lady appel en zijn unieke kwaliteiten. Zonder gematigdheid te ontdekken dus!

  1. Hannah en de Pink Lady Aperitivo

Ingrediënten : 2cl Martini Aperitivo Vibrante (non-alcoholische vermouth) – 3cl veenbessensap – 2cl vers limoensap – 3cl Pink Lady appel – kaneelsiroop – 5cl koude muntthee- Afvullen met Gingerale

Voor de siroop (voor 0,5L): 1. Warm 500 gram suiker op met 0,5L water op een laag vuurtje tot de suiker is opgelost. – 2. Snijd de Pink Lady appel in kleine stukjes en voeg deze toe aan de warme siroop. – 3. Voeg een klein snufje zout toe en 1 kaneel stokje. – 4. Laat alles minimum 2 uur infuseren. Hierna kan je de siroop in een gesloten fles tot 2 weken bewaren in de koelkast.

Voor de mocktail: 1.            Snijd een halve Pink Lady appel in kleine stukjes en voeg deze toe aan de shaker. – 2. Voeg alle ingrediënten (behalve de gingerale) toe aan de shaker gedurende 15 seconden met ijsblokjes. – 3. Zeef de mocktail (zodat er geen ijs of stukjes appel meekomen) in een longdrink glas, gevuld met ijsblokjes. – 4.   Voeg de gingerale toe tot de boord van het glas. – 5.  Werk af met schijfjes appel en een takje munt. Santé!

  1. Arthur Tanoé, Valentijn Pink Lady Mocktail

Ingrediënten:  10 cl Pink Lady appelsap (gecentrifugeerd) –  2 cl   limoensap – 2 cl   biokersen siroop –  6 cl Copperhead gin 0 % ALCOHOL, 100 botanicals – Garnituur: Pink Lady appel chips en viooltjes

Voor de mocktail : 1. Snijd je appels in stukjes en doe ze in de centrifuge. – 2. Voeg alle ingrediënten toe aan de shaker met een paar ijsblokjes en shake gedurende 10 seconden. – 3. Giet de cocktail in een glas gevuld met ijs. – 4. Werk af met de Pink Lady appelschijfjes. Cheers!

Illustraties Pieter d’Hoop & Emile Mascia