Waterdrop introduceert nieuwe Microtea

en geeft enkele tips voor post-party hydratatie

Klein blokje, groots gebaar!

Terwijl de winter en de bijhorende kou toeslaan, helpt waterdrop® ons naar goede gewoonte om meer water te drinken op een eenvoudige en duurzame manier met een nieuwe editie microtea! Microtea is een klein blokje gemaakt van natuurlijke fruit- en plantenextracten, helemaal vegan en volledig suiker- en lactosevrij. Twee exclusieve smaken en nieuwe accessoires zijn sinds 15 december verkrijgbaar op www.waterdrop.nl

Een gezellig, warm moment

Omdat de eerste en de laatste slok thee altijd hetzelfde zouden moeten smaken, kwam waterdrop® op het idee voor de microtea. Geef toe, een theeritueel is allesbehalve eenvoudig. Water koken, het theezakje erin droppen… met soms een bittere smaak als resultaat. En dat terwijl microtea, als een kruising tussen thee en infusie, in elke zak past en een hele waaier aan smaken biedt.

Om het drankje te maken, laat je het blokje oplossen in heet water van 60 graden en wacht je 2 à 3 minuten, zonder schudden of roeren. Een warm drankje was nog nooit zo makkelijk te bereiden.

Microtea by waterdrop® is verkrijgbaar in zes smaken*, inclusief de twee nieuwe : Golden Assam – Voor vroege vogels:  Deze smakelijke combinatie van zwarte thee en honing zorgt voor een rustige start van de dag. – Green Oasis – Namastea! Treed binnen in een oase van rust en verwen je smaakpapillen met een combinatie van groene thee & citroengras. Na de snelste theeceremonie ter wereld kan je helemaal verfrist en ontspannen terug in het dagelijkse leven duiken. En voor de nieuwsgierige aagjes zijn er ook Oriental Spice, Mellow Mint, White Blossom en Fruit Fusion die een heerlijke variatie aan smaken bieden.

Het assortiment microteas wordt vervolledigd door een reeks exclusieve accessoires: Tumblers verkrijgbaar in 400ml , 600 ml & 1l, die de microtea gedurende 6 uur warm houden – van 29,90€ tot 39,90€ – Marmer theekopjes – 19,90€ Rugzak – 19,90€

Nog een manier om meer (warm) water te drinken en de planeet te sparen!

WAAROM HYDRATATIE BELANGRIJK IS NA DE FEESTDAGEN

  1. Water helpt fysieke prestaties te verbeteren : Wie niet gehydrateerd blijft, kan dat merken aan verminderde fysieke prestaties. Vooral tijdens intensief sporten en grote warmte is het nóg belangrijker om veel te drinken. Dehydratatie kan al een merkbaar effect hebben als je zelfs maar 2% van het vochtgehalte van je lichaam verliest.
  2. Hydratatie heeft een effect op het energiepeil en de hersenfuncties : Het brein wordt sterk beïnvloed door de hydratatiestatus. Milde dehydratatie (vochtverlies van 1-3%) kan het energiepeil en je stemming beïnvloeden en kan leiden tot verminderd geheugen.
  3. Water drinken kan hoofdpijn voorkomen en verbeteren : Dehydratatie kan bij sommige mensen hoofdpijn of zelfs migraine uitlokken. Verschillende studies tonen aan dat water hoofdpijn kan helpen verlichten in het geval van dehydratatie. Dit lijkt echter afhankelijk van het type hoofdpijn. Water had geen effect op de frequentie van hoofdpijn, maar het kon de intensiteit en de duur ietwat verminderen.
  4. Water helpt katers te voorkomen : Alcohol werkt diuretisch, waardoor je meer water verliest dan je binnenkrijgt. Dit kan leiden tot dehydratatie. Hoewel dehydratatie niet de voornaamste oorzaak is van katers, kan het wel zorgen voor symptomen zoals dorst, vermoeidheid, hoofdpijn en een droge mond.

Een goede manier om een kater te voorkomen is om een glas water tussen twee alcoholische dranken door te drinken en om minstens één groot glas water te drinken voor het slapengaan.

Hou waterdrop® in de gaten… want héél binnenkort zullen ook de allerkleinsten niet meer kunnen stoppen met water drinken!

In België zijn de producten van waterdrop® beschikbaar op de webshop : www.waterdrop.nl