Antwerps nikkei-restaurant LIMA NIKKEI opent een tweede restaurant: WAYK’U
Enige nikkei concept (Japans-Peruaanse keuken) in België gaat voor een upgrade van haar kaart, en gaat met Wayk’u inzetten op streetfood.
WAYK’U opent deze zomer nog de deuren! LIMA NIKKEI, het enige Belgische nikkei-restaurant, kondigt groot nieuws aan: een jaar na hun opening plannen ze nu een tweede restaurant, ook in Antwerpen. WAYK’U opent de deuren deze zomer nog, aan de Antwerpse kaaien.
Lima Nikkei is een Japans-Peruaans nikkei-concept in izakaya-stijl van Mayra Linares en haar man Luis Garcia, met chef Diego Salas. Ontstaan tijdens Corona als razend enthousiaste catering van bij hen thuis, vond Lima Nikkei meteen het juiste publiek en kon hun restaurant meteen met trouw publiek opbouwen. Het restaurant bestaat nu 1 jaar en is enorm succesvol. Lima Nikkei is bovendien het enige Nikkei concept in België!
Op het enthousiasme van dit eerste succes ontstond een tweede concept: WAYK’U. Mayra en Luis besloten om hun kaart van Lima Nikkei een upgrade te schenken naar nóg beter en verfijnder, en om in een tweede restaurant volop in te zetten op streetfood. Peru wordt niet voor niets keer op keer verkozen als de beste culinaire bestemming ter wereld.
Wat is nikkei?
Nikkei-keuken is een fusiekeuken die de Japanse en Peruaanse keuken combineert. De term “Nikkei” verwijst naar mensen van Japanse afkomst die in andere delen van de wereld wonen. In het geval van de Nikkei-keuken verwijst het naar Japanners die naar Peru migreerden en daar elementen van de Peruaanse keuken aan hun eigen traditionele gerechten toevoegden. Het resultaat is een unieke culinaire ervaring met ingrediënten en smaken uit beide culturen.
Wat is Wayk’u?
‘Wayk’u’ betekent ‘koken’ in Quechua, de taal van de Inca’s.
LIMA NIKKEI – Grote Pieter Potstraat 36 – 2000 Antwerpen
Open woensdag – zondag – https://www.limanikkei.be/