Weekbox, aangename afwisseling voor thuis koken

De traiteurzaken van Fonteyne The Kitchen, een familiebedrijf en gevestigde waarde in het Brusselse, proberen nog steeds open te blijven in deze zware tijden. Ze leveren vanaf nu een weekbox met kant-en-klaargerechten aan huis. Hiervoor werd de webshop weekbox.be gelanceerd. Zo’n weekbox bevat minimum 3 gerechten die dagelijks met vers aangeleverde streek- en seizoensproducten bereid zijn.

Vers bereid, vacuüm verpakt

Chefs bereiden de gerechten in het centraal atelier van Fonteyne The Kitchen. In die steriele omgeving worden ze onder beschermende atmosfeer vacuüm verpakt. Zo blijven ze minstens een week houdbaar. De chefs gebruiken weinig vet, zout of suiker en bij voorkeur olijfolie. De kant-en-klaar bereidingen vormen een aangename afwisseling voor wie geen mogelijkheid, geen tijd of geen zin heeft om te shoppen en te koken.

“Do something, do nothing”

Je kan kiezen tussen vlees, vis of vegetarische maaltijden en ook tussen “do nothing” die zijn 100% kant-en-klaar en “do something” maaltijden die nog om een finale, kleine handeling van maximum 5 minuten vragen. Zoals een stukje vlees bakken, een tomaat snijden, voorgesneden krokante groentemix wokken,… Sauzen, vinaigrettes, suddergerechten, puree – , rijst-, en pasta bereidingen zijn steeds volledig bereid en moet men maar even opwarmen. Op de site staan wekelijks wisselende gerechten zoals fettuccine all’arrabiata met gegrilde courgettes; waterzooi van kip met aardappelen en rozemarijn; half gebakken zalm met spinazie en basilicumpuree…

Biologisch, Belgisch en in-house diëtiste

Fonteyne The Kitchen werkt bijna uitsluitend met Belgische producten en waar mogelijk met een selectie biologische ingrediënten. Bij de samenstelling van gerechten kijkt een in-house diëtiste toe op de voedingswaarden en op een minimaal gebruik van verzadigde vetten, suiker en zout. Een groot deel van het assortiment is glutenvrij en sauzen worden nooit gebonden met tarwebloem. Kleurstoffen, bewaarmiddelen en smaakversterkers zijn helemaal uit den boze.

Thuis geleverd of afhaling in de winkel

De maaltijden zijn via weekbox.be te bestellen. Fonteyne The Kitchen levert zo’n weekbox thuis zonder fysiek contact en gebruikt hiervoor eigen gekoelde bestelwagens. Men kan de maaltijden ook in één van haar winkels ophalen. De prijs van een maaltijd varieert meestal tussen 9 en 14 € en de leveringskost is daarin inbegrepen. Bij afhaling in de winkel krijgt men 15 € korting op de totale rekening. Momenteel wordt er enkel geleverd in Brusselse en Antwerpse regio.

Voor meer info kan u terecht op info@weekbox.be of telefonisch 02 333 50 10 of via de live chat op de website. www.weekbox.be www.fonteynethekitchen.be